Hvordan Skrive Et Estimat

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Skrive Et Estimat
Hvordan Skrive Et Estimat

Video: Hvordan Skrive Et Estimat

Video: Hvordan Skrive Et Estimat
Video: Просто о методах оценки задач (Agile Estimation Techniques) 2024, Kan
Anonim

Et estimat er et dokument som tar hensyn til materialene som er nødvendige for produksjon av arbeid, deres mengde og kostnad. Kostnadsoverslaget kan også inkludere kostnadene ved å jobbe med disse materialene, hvis du bestiller utførelse av en tredjepartsorganisasjon. Estimatet kan utarbeides som en standardpakke med dokumenter for hver type materiale og arbeide med det, eller det kan lages i form av kostnad og ressurser per materialenhet. Anslaget er grunnlaget for å bestemme kostnader og kapitalinvesteringer.

Hvordan skrive et estimat
Hvordan skrive et estimat

Bruksanvisning

Trinn 1

Start budsjetteringen for objektet ved å lage lokale estimater for bestemte typer arbeid. Lokale estimater er basert på godkjente eller forhandlede priser. Det lokale estimatet angir materialene som er nødvendige for hver type arbeid, kostnadene for en materialenhet og det estimerte behovet for dem. I det endelige estimatet for objektet tas alle lokale estimater i betraktning, beregningen av kostnaden for hele objektet er gitt.

Steg 2

I sammendragsestimatet, gi de forstørrede og generaliserte indikatorene, ta hensyn til visse typer kostnader i det - for kjøp av anleggsmaskiner, etterbehandling, kostnadene for maling og lakk, utarbeidelse av en pakke med dokumenter for en tomt, refusjon av kostnader for rydding av tomten og riving av bygninger og strukturer.

Trinn 3

For å utarbeide et estimat, i tillegg til spesialutdannelse, som er nødvendig for å korrekt vurdere sammensetningen og omfanget av arbeidet, antall og utvalg av byggematerialer, trenger du Excel-regneark eller spesielle programmer for å lage estimater. De finnes på Internett, mange av dem er gratis. Databasene som er innebygd i denne spesielle programvaren inneholder allerede hovedtyper av arbeid, kostnad, konstruksjonsmateriell og forbruk, etc. Det er mulig å korrigere data, legge inn ny informasjon.

Trinn 4

I tilfelle bygningsobjektet er stort, er det bedre å dele estimatet i trinn, som vil bli betalt separat etter hvert som det er fullført. Oppgi i estimatet overheadkostnader, som inkluderer vedlikehold av det administrative nivået til entreprenørens selskap og kostnadene ved transport av byggematerialer. Tenk på andelen ekstra kostnader som er vanskelig å forutsi med en gang.

Trinn 5

Ta med i beregningen alle kostnadene for gjennomføringen av dette prosjektet, foreta en beregning av nødvendige midler, bestem lønnskostnadene, beregne kostnadene for byggematerialer.

Anbefalt: