Hvordan Du Skal Oppføre Deg Under En Skattekontroll

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skal Oppføre Deg Under En Skattekontroll
Hvordan Du Skal Oppføre Deg Under En Skattekontroll

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg Under En Skattekontroll

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg Under En Skattekontroll
Video: ሓፈሻዊ ሓቤሬታ ብዛዕባ ምክፍል ግብሪ (skattekort) 2024, April
Anonim

En skatterevisjon er en stressende situasjon for ethvert (spesielt et ungt) selskap. Faktisk, hvis samvittigheten din er klar, er det ikke nødvendig å være redd for skattekontoret. Det er imidlertid viktig å vite rettighetene dine og hvordan du skal oppføre deg riktig når du sjekker.

Hvordan du skal oppføre deg under en skattekontroll
Hvordan du skal oppføre deg under en skattekontroll

Bruksanvisning

Trinn 1

Husk at en skatterevisjon ikke bare faller ut av det blå. Du vil definitivt bli advart om den kommende satsingen, så det vil være nok tid til å forberede seg på det. Hvis du føler at det kan være noe galt med selskapets regnskapspapirer, bør du invitere en uavhengig revisor til å identifisere problemene før du sjekker. Tjenestene til en slik ekspert koster gode penger, men problemer med skattekontoret vil koste deg mer.

Steg 2

Vær trygg i nærvær av en skatteinspektør. Gi ham alle de forespurte papirene og svar ærlig på spørsmål. Ikke prøv å "tette" inspektøren, dette kan føre til unødvendig mistanke om dine skattesaker, men du bør heller ikke være uhøflig og forsømme høflighet.

Trinn 3

For at tilstedeværelsen til skattekontoret ikke skal forstyrre den vanlige arbeidstiden til dine ansatte, prøv å optimalisere tiden og ansvaret til dine ansatte. For eksempel kan du trene ansatte til å gjøre den samme jobben under en inspeksjon, slik at de kan erstatte hverandre mens en av dem blir forhørt av en inspektør.

Trinn 4

Først av alt, gi inspektøren disse dokumentene for korrektheten du kan garantere for deg selv. Slike taktikker vil for det første avslappe sensorens årvåkenhet, og for det andre vil sette ham opp for en mer lojal holdning til deg. Ikke vær redd for å be om råd selv og oppfordre de ansatte til å gjøre det. Hvis du respekterer inspektøren, vil du føle det samme fra hans side.

Trinn 5

Husk at medlemmene i skattekommisjonen er vanlige mennesker som ikke er veldig glade for å se frykt og fortvilelse i øynene til selskapets ansatte. Prøv å sette opp teamet ditt på en positiv måte slik at de ikke er redd for å smile til inspektøren.

Trinn 6

Det hender også at du før tilsynet sjekket all dokumentasjonen og ikke avslørte noen feil, men skatteinspeksjonen klarte å finne dem. Dette skyldes det faktum at noen lovgivningsakter bare kan forstås av en profesjonell. I dette tilfellet bør du prøve å bevise saken din eller anke den utstedte handlingen i samsvar med artikkel 137 i skatteloven, for ikke å betale store bøter.

Anbefalt: