Hvordan Velge En Avskrivningsmetode

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Avskrivningsmetode
Hvordan Velge En Avskrivningsmetode

Video: Hvordan Velge En Avskrivningsmetode

Video: Hvordan Velge En Avskrivningsmetode
Video: Deltas talentprogram 2019-2020 2024, April
Anonim

Avskrivning er prosessen med å overføre verdien av anleggsmidler i deler til verdien av produktene som produseres med deres hjelp. Valget av metode for beregning av avskrivninger vil avhenge av formålet med regnskap og av detaljene i organisasjonens arbeid.

Hvordan velge en avskrivningsmetode
Hvordan velge en avskrivningsmetode

Bruksanvisning

Trinn 1

I løpet av produksjonsaktivitetene til bedriften brukes faste og omløpsmidler. Anleggsmidler er maskiner, maskinverktøy, utstyr, alle disse eiendelene kan brukes i flere år, men i løpet av aktiv drift slites de gradvis ut og blir foreldet. For å kompensere for avskrivning av anleggsmidler, må organisasjonen gjøre avskrivninger.

Steg 2

For å beregne avskrivninger må du først:

- fastsett den opprinnelige kostnaden for anleggsmiddelen:

- å etablere en levetid for objektet;

- velg en rimelig metode for å beregne avskrivninger.

I samsvar med russiske regnskapsstandarder er det fire metoder for å beregne avskrivninger, organisasjonen selv har rett til å velge metoden som passer den.

Trinn 3

Den lineære metoden lar deg gjøre avskrivninger jevnt over hele eiendelens levetid. Denne metoden brukes oftest, siden den lar deg bringe regnskap og skatteregnskap så nært som mulig, for å forenkle regnskapsarbeidet og den tekniske regnskapsprosessen. Men bruken av den lineære metoden er ikke alltid berettiget, siden varige driftsmidler kan brukes ujevnt i løpet av levetiden.

Trinn 4

I noen tilfeller kan avskrivninger beregnes på naturlig basis. Når du for eksempel avskriver en bil, kan opptjening gjøres basert på kjørelengde. For dette brukes metoden for å avskrive kostnaden for anleggsmidler i forhold til volumet av produserte produkter eller utført arbeid.

Trinn 5

Hvis målet er å raskt oppdatere anleggsmidlene til bedriften, er det mest rimelig å velge akselererte avskrivningsmetoder, de tillater i de første periodene med avskrivning å avskrive det meste av eiendelens verdi. Slike metoder inkluderer metoden for å redusere balansen og metoden for å avskrive i henhold til summen av antall år med brukstid.

Anbefalt: