Hvordan Organisere Et Fotostudio

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Organisere Et Fotostudio
Hvordan Organisere Et Fotostudio

Video: Hvordan Organisere Et Fotostudio

Video: Hvordan Organisere Et Fotostudio
Video: Циклорама – Фотостудия 717 2024, April
Anonim

Fotostudioet tjener på tre hovedaktiviteter: profesjonell fotografering (for kataloger, brosjyrer, porteføljer og andre salgsfremmende produkter), fra utleie av utstyr og lokaler, fra reportasjefotografering. I dag har sterk konkurranse i dette markedet ennå ikke blitt observert, vi kan si at inngangen til segmentet er gratis.

Hvordan organisere et fotostudio
Hvordan organisere et fotostudio

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er bedre å finne et fotostudio i områder ved siden av sentrum, med en praktisk parkeringsplass. Rommet til studioet skal være minst 60 kvadratmeter stort, hvorav 10-15 kvadratmeter vil bli okkupert av garderoben og administratorens arbeidsplass, og 50 kvadratmeter - av selve studioet. Vær spesielt oppmerksom på høyden på rommet, det må være minst 3,5 meter, så en enkel leilighet vil ikke fungere. Installer utstyr og utfør reparasjoner. Veggene, taket og gulvet i studioet er vanligvis laget i solide farger - hvitt, svart eller grått. Valg av skygge avhenger av fotografens preferanse. Hvite vegger vil skape en glitrende effekt når du skyter smykker. Den svarte fargen vil forhindre uønskede refleksjoner. Og grå vil tillate deg å unngå endringer i fargetemperatur, vil gjøre det mulig å fjerne gjenstander med høy reflektivitet. Linoleum brukes vanligvis som gulv. Vinduene er drapert med stoff, siden noe av fotograferingen krever lang eksponering.

Steg 2

Det er veldig viktig å velge riktig kamera for en vanlig fotograf. Eksperten mener at det er valgfritt å bruke penger på toppmodeller. Når det gjelder kvalitet og prisforhold, betraktes Canon EOS 40D Body eller Nikon D80 Body optimal. Profesjonelle kameraer har en lengre lukkerressurs, fungerer mye raskere, og takket være bredformatmatrisen er de i stand til å ta bilder som kan skrives ut i stort format. Både Nikon og Canon tilbyr det samme utstyret når det gjelder pris og kvalitet, men Canon har et bredere utvalg av tilbehør og linser. I tillegg til kameraer trenger du belysningsutstyr og tilbehør (softboxer, bikakedyse, gardiner, blitsmåler). Få også noen bakgrunner: hvite, svarte og to fargede.

Trinn 3

Fotostudioet krever fotograf og administrator. Det skal lages etter fotografer på nettsteder der de kommuniserer. Det er nødvendig å evaluere kandidaten i henhold til porteføljen. Du må også forhandle med en makeup artist som kan jobbe for deg stykke for stykke.

Trinn 4

Kjøp et malsted og legg ut eksempler på arbeid, koordinater og kostnad for tjenester på det. For å tiltrekke seg kunder, forhandle med fotoklubber for å gi medlemmene rabatter. De første bedriftskundene kan bli funnet gjennom reklamebyråer. Ikke alle annonseselskaper har eget studio, og gir derfor fotografiske oppgaver til andre firmaer. Deltakelse i profesjonelle utstillinger vil ha en positiv effekt på ditt image. Tjenestene til et fotostudio kan også markedsføres godt gjennom salg av gavekort som vil tiltrekke private kunder. Distribuer brosjyrer og visittkort til kjøpesentre som selger profesjonelt utstyr.

Anbefalt: