Analyse Av Det Indre Miljøet Til Bedriften: Hva Du Skal Vurdere

Innholdsfortegnelse:

Analyse Av Det Indre Miljøet Til Bedriften: Hva Du Skal Vurdere
Analyse Av Det Indre Miljøet Til Bedriften: Hva Du Skal Vurdere

Video: Analyse Av Det Indre Miljøet Til Bedriften: Hva Du Skal Vurdere

Video: Analyse Av Det Indre Miljøet Til Bedriften: Hva Du Skal Vurdere
Video: Applied Magic by Dion Fortune 2024, Kan
Anonim

Når du analyserer det indre miljøet til en bedrift, er det viktig å ta hensyn til en rekke punkter som lar deg forstå essensen av aktivitetene. Disse inkluderer markedsføringsmiljøet, makromiljøet og målsettingsanalyser av det indre miljøet.

Analyse av det indre miljøet til bedriften: hva du bør vurdere
Analyse av det indre miljøet til bedriften: hva du bør vurdere

Analyse av markedsføringsmiljøet

Analyse av det interne miljøet til foretaket gjør det mulig å utføre sine vellykkede aktiviteter og oppta en sterk posisjon i markedet, siden det gjør det mulig å identifisere alle mangler i tide og rette dem. Analysen av det indre miljøet til bedriften er basert på flere viktige faktorer, hvorav den ene er studiet av markedsføringsmiljøet. Hva inkluderer det?

Først og fremst er det viktig å identifisere de viktigste påvirkningsgruppene ved hjelp av fagfellevurdering. For det andre er det nødvendig å konkretisere og evaluere eksterne faktorer og deres innvirkning på virksomhetens indre miljø. For det tredje er det nødvendig å markere de viktigste faktorene, som man bør være spesielt oppmerksom på. For det fjerde er det viktig å ha en god forståelse av i hvilken grad de påvirker virksomheten. For det femte bør det utvikles tiltak for å redusere den negative effekten av disse faktorene. Den siste, sjette komponenten i analysen av markedsføringsmiljøet er planlegging av prognoser og konsekvensene av utviklingen av det ytre miljøet. Dette betyr at analysen av et foretaks indre miljø er umulig uten en vurdering av eksterne faktorer som på en eller annen måte påvirker dets struktur.

Makroen miljøanalyse

Analysen av makromiljøet er basert på en forståelse av foretakets nærmeste miljø. Dette inkluderer evaluering av produsenter av lignende produkter, undersøkelse av forbrukernes konkurransestyrke, kontroll av distribusjonssystemet og evaluering av produsenter av erstatningsprodukter. I tillegg tar analysen av makromiljøet hensyn til leverandørens innflytelse på virksomhetens varelager og muligheten til å samarbeide med større leverandører - dette gir deg muligheten til å få maksimale rabatter og investeringstjenester.

Analyse av makromiljøet lar deg forstå følgende punkter: tilstanden til teknisk utstyr, lagerstyringssystemet, effektiviteten til kapasitetsbruk, kostnadene for råvarer, kontrollen over varekvaliteten, verdien av kostnadene, innovasjon og effektiviteten av anskaffelsessystemet.

Analyse av det indre miljøet

Analysen av det indre miljøet er utformet for å oppnå følgende mål: vurdering av den nåværende tilstanden til virksomheten, riktig ressursbruk og avklaring av strategien i virksomheten. I dette tilfellet er det bedre å bruke en SWOT-analyse, som bestemmer styrken og svakheten til bedriften. I dette tilfellet er det viktig å ta hensyn til alle områdene i selskapet, det vil si markedsføring, ledelse og organisering, salg, produksjon, personell og økonomistyring. Denne analysen lar deg studere utviklingstrendene i selskapet og muligheten for å bruke dets styrker.

Analysen av det indre miljøet til bedriften bør ta hensyn til slike punkter som motivasjonssystemet, nivået på ledelsesorganisasjonen, tilgjengeligheten av en produksjonsbase, studiet av etterspørsel og så videre. Alt dette vil gi et komplett bilde av virksomhetens tilstand.

Anbefalt: