Aksjeselskap Eller Individuell Entreprenør: Hva Du Skal Velge

Aksjeselskap Eller Individuell Entreprenør: Hva Du Skal Velge
Aksjeselskap Eller Individuell Entreprenør: Hva Du Skal Velge

Video: Aksjeselskap Eller Individuell Entreprenør: Hva Du Skal Velge

Video: Aksjeselskap Eller Individuell Entreprenør: Hva Du Skal Velge
Video: Stock Options explained: basics for startup employees and founders 2024, April
Anonim

Før du starter din egen virksomhet, må du bestemme deg for organisasjons- og juridisk form: registrer deg som en enkelt gründer eller et aksjeselskap. Det er fordeler og ulemper både der og der. La oss prøve å finne ut av det.

Aksjeselskap eller individuell entreprenør: hva du skal velge
Aksjeselskap eller individuell entreprenør: hva du skal velge

sjekk inn

Det er lettere og billigere å registrere en enkelt entreprenør. Forskjellen er allerede synlig når man sammenligner størrelsen på statens registreringsavgift: for individuelle gründere - 800 rubler, for LLC - 4000 rubler. Dokumentpakken for individuelle gründere er mye mindre, noe som betyr at det er enklere og billigere å forberede dem.

Lovlig adresse

En individuell entreprenør er registrert på bostedet, det vil si hvis du er fra Barnaul og planlegger å jobbe i Moskva, så vil du som individuell entreprenør registrere deg i Barnaul og rapportere i samme by.

Registrering av en LLC skjer på den juridiske adressen til hovedkontoret - det kreves en leieavtale eller et garantibrev for dette.

Gjeldende konto og utskrift

Individuelle gründere har rett til å jobbe uten en løpende konto og segl. For LLC er dette obligatoriske attributter. Dette betyr merkostnader.

I tillegg har den enkelte gründer rett til å disponere penger (inkludert penger på dagens konto) etter eget skjønn. Med en LLC kan uttak fra nåværende konto bare være for noe formål eller utbetaling av utbytte (13% skatt), og som et resultat er det mer kostbart.

Rapportering

Det er lettere for enkeltentreprenører å rapportere til skattemyndigheter og fond, siden det i utgangspunktet er færre dokumenter.

Et ansvar

Her er alt tvetydig. Straffer for individuelle gründere er selvfølgelig mindre, siden en enkelt gründer likestilles med en tjenestemann. Bøtene for LLC er mye høyere, pluss i noen tilfeller vil boten bli utstedt til både organisasjonen og den offisielle. I dette tilfellet kan organisasjonen faktisk betale to ganger for en lovbrudd.

Imidlertid er den enkelte gründer ansvarlig for sine forpliktelser med all sin eiendom (hus, bil, sommerhus, TV). LLC bare organisasjonens autoriserte kapital og eiendom.

Aktiviteter

Det er noen begrensninger på aktivitetstypene for enkeltentreprenører. Dermed kan ikke en enkelt entreprenør produsere og selge alkohol.

Avvikling

Selvfølgelig er virksomheter bygget for å jobbe og generere fortjeneste, men rømningsveier må forberedes.

En individuell entreprenør kan ikke selges, en LLC - det er mulig, du kan endre regissør, grunnleggere. Det er lettere å lukke en enkelt entreprenør: han rapporterte til skatten og midlene, betalte statens avgift, utarbeidet en søknad og etter 5 dager ble den enkelte entreprenør stengt. Med LLC er alt mer komplisert, og hvis det var omsetninger på kontoen, er kamerainspeksjoner fra skatteetaten mulig.

Skattesystemer USN (forenklet), UTII er de samme for individuelle gründere og LLC. På OSNO har den enkelte gründeren personlig inntektsskatt, og LLC har inntektsskatt. I tillegg opprettholder LLC regnskap og sender inn balanse og resultatregnskap. IP og LLC er like i arbeid med ansatte. De tegner også opp en arbeidsbok, betaler personlig inntektsskatt og pensjonsinnskudd. OKVED-koder for individuelle entreprenører og LLC er vanlige.

Anbefalt: