Hvordan Kjøpe En Bedrift

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kjøpe En Bedrift
Hvordan Kjøpe En Bedrift

Video: Hvordan Kjøpe En Bedrift

Video: Hvordan Kjøpe En Bedrift
Video: Workshop: Hvordan kjøpe bedrift? Helena kjøpte en bedrift og lånefinansierte kjøpet 2024, Kan
Anonim

For de som ønsker å ha sin egen virksomhet, men ikke er klare til å lage den fra bunnen av, er virksomhetsoppkjøp den beste løsningen. Tross alt kan du få et ferdig arbeidsfirma med et dannet team av fagpersoner og en klientbase. For å kjøpe en lønnsom virksomhet er det viktig å huske visse regler for å kjøpe den.

Hvordan kjøpe en bedrift
Hvordan kjøpe en bedrift

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første trinnet for å anskaffe en bedrift er å finne en bedrift du liker av en eller annen grunn. Hvis du kjøper en bedrift for å drive den, og ikke selge den videre, er det bedre å velge selskapet som er engasjert i det du er interessert i, det du er god for.

Steg 2

For å skaffe seg en virksomhet er det viktig å finne en bedriftsmegler som kan hjelpe deg med å ordne transaksjonen riktig. Vanligvis leies det inn et helt selskap som leverer tjenester både av juridisk art (virksomhetsverifisering) og er direkte involvert i salget.

Trinn 3

Spør bedriftsmegleren eller eieren av den oppkjøpte virksomheten hvorfor selskapet selges. Hvis du ikke er fornøyd med svarene deres, snakk med de ansatte. Kanskje denne virksomheten ikke er lønnsom. Samle alle dataene om selgeren og prøv å forstå hva som får ham til å selge virksomheten.

Trinn 4

Finn ut andre forretningsrelevante problemer. Det er viktig at du ikke bare får hele eiendommen til selskapet, men også rettighetene til varemerke, logo osv.

Trinn 5

Etter å ha avklart alle de kontroversielle punktene i forhold til virksomheten, vil det være nødvendig å inngå en avtale om kjøpet. Kontrakten må inneholde følgende betingelser:

1. kontraktsemnet er selve virksomheten, dens eksakte beskrivelse;

2. betalingsmåte og vilkår;

3. mulige prisendringer;

4. garantier og instruksjoner fra selgeren;

5. begrense selgers evne til å konkurrere med virksomheten som selges etter transaksjonen;

6. sanksjoner ved manglende overholdelse av vilkårene i kontrakten.

Trinn 6

For de som ønsker å minimere risikoen når de kjøper en bedrift, er det fordelaktig å bruke franchising. Dette betyr at du skaffer deg retten til å opprette en virksomhet etter en bestemt formel (dvs. en som allerede eksisterer - McDonald's, Starbucks, etc.). Dermed vil du delta i en allerede kjent forretningsplan, du vil i utgangspunktet ha kunder. Men samtidig vil du ikke være helt uavhengig, siden du vil være forpliktet til å trekke et visst beløp månedlig til franchisegiveren (den du kjøpte virksomheten fra).

Anbefalt: