Hvordan Velge Og Kjøpe En Ferdig Bedrift

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Og Kjøpe En Ferdig Bedrift
Hvordan Velge Og Kjøpe En Ferdig Bedrift

Video: Hvordan Velge Og Kjøpe En Ferdig Bedrift

Video: Hvordan Velge Og Kjøpe En Ferdig Bedrift
Video: Akinator Genie all messed up !! Hvordan bli det samme nå?! 2024, April
Anonim

En ambisiøs gründer står overfor spørsmålet - å åpne sin egen virksomhet fra bunnen av eller å kjøpe en eksisterende virksomhet. Det samme problemet kan oppstå for de som søker å diversifisere områdene for deres aktiviteter. Hvis det ble tatt en beslutning om å kjøpe en ferdig bedrift, bør du være veldig forsiktig med utvelgelsesprosedyren.

Hvordan velge og kjøpe en ferdig bedrift
Hvordan velge og kjøpe en ferdig bedrift

Fordeler med å kjøpe en ferdig bedrift

Den største fordelen med å kjøpe en ferdig bedrift er muligheten for et mer nøyaktig kostnadsoverslag. Faktisk, med denne tilnærmingen til å organisere virksomheten din, er det ikke nødvendig å opprette kontakter med leverandører, for å danne en kundebase. Og når du starter en bedrift fra bunnen av, kan denne prosessen være forbundet med merkostnader og vil ta tid. Derfor kjøper en ferdig bedrift en entreprenør muligheten til å umiddelbart tjene penger.

Et annet pluss er at gründeren har muligheten til å få ikke bare en velfungerende forretningsmodell, men også et kjent merke. Sistnevnte innebærer tilstedeværelsen av en gruppe forbrukere som er lojale mot merkevaren, en viss grad av merkevarebevissthet, noe som reduserer markedsføringskostnadene betydelig.

Endelig har driftsselskapet allerede et team av kvalifiserte spesialister som ikke trenger lang opplæring.

På den annen side innebærer det å kjøpe en ferdig bedrift mange risikoer.

Algoritme for valg av ferdig bedrift

I utgangspunktet er det nødvendig å bestemme foretrukket forretningsretning (detaljhandel, serviceindustri osv.). Det er viktig at det samsvarer med dine kunnskaper og ferdigheter. Hvis du for eksempel jobbet i et salgsselskap for kosmetikk og kjenner denne virksomheten fra innsiden, dens fallgruver, bør du fokusere på denne retningen.

Det er også nødvendig å vurdere utsiktene til denne forretningsretningen. Det er sannsynlig at virksomheten selges på grunn av økt konkurranse og det resulterende fallet i lønnsomhet. Det er verdt å gjennomføre en markedsanalyse, identifisere potensielle forbrukere og forutsi etterspørsel.

Tilbud for salg av en ferdig bedrift finner du i trykte medier, spesialiserte forretningspublikasjoner, samt på internettressurser. Du kan søke etter egnede prosjekter på egen hånd, eller henvende deg til fagpersoner - de såkalte forretningsmeglerne. De kan ha informasjon om prosjekter for salg som ikke er tilgjengelig for et bredt spekter av mennesker.

På neste trinn er det verdt å bestemme deg for dine økonomiske evner, nemlig tilgjengelige egne og lånte midler som du planlegger å investere i prosjektet.

Etter å ha valgt flere prosjekter som passer deg, er det første du må ta hensyn til, årsaken til å selge virksomheten. Mange tror feilaktig at bare ulønnsomme bedrifter kan selge. Selvfølgelig er det verdt å anskaffe et selskap på randen av konkurs, med gjeld og negativ dynamikk i økonomiske resultater bare i unntakstilfeller. Bare hvis du er 100% sikker på at du kan trekke ut virksomheten og gjenopprette stabil dynamikk. I praksis kan årsakene til salget være svært forskjellige - mangel på tid til et prosjekt, åpning av en ny arbeidsretning, flytting osv.

Det er verdt å be om selskapets økonomiske dokumentasjon, med tanke på dynamikken til nøkkelindikatorene. Det er også nødvendig å være oppmerksom på slike aspekter som etablering av salgskanaler, personalets kvalifikasjoner og tilgjengeligheten av varemerkerettigheter.

Det er verdt å kjøpe en ferdig bedrift bare hvis du er sikker på at det er riktig du velger.

Anbefalt: