Landbruk Som Næring

Innholdsfortegnelse:

Landbruk Som Næring
Landbruk Som Næring

Video: Landbruk Som Næring

Video: Landbruk Som Næring
Video: Næringsdebatt – landbruk 2024, April
Anonim

Landbruksnæringen spiller en stor rolle over hele verden. Tross alt gir det mennesker mat, industri - med råvarer, gir et betydelig antall jobber og er en kilde til valuta.

Landbruk som næring
Landbruk som næring

Landbruksprodukter er den viktigste kilden til mat for mennesker og råvarer til industrien. Mat, produksjon, distribusjon, utveksling og forbruk er en viktig komponent i verdenssystemets liv. Matmarkedet styres av den interne politikken i alle land, siden det er et avgjørende kriterium for økonomiens tilstand og samfunnets stabilitet. Derfor har landbruket som næring en spesiell plass i verdensøkonomien og politikken.

Bransjespesifikasjoner

Landbruk som næring har sine egne detaljer. Det særtrekk er at landet brukes som hovedproduksjonsmiddel. Dette er både basen for økonomiens beliggenhet, og selve ressursen, der landets fruktbarhet er av stor betydning. Landbruksproduksjon er ofte avhengig av naturlige forhold. Derfor er det umulig å si på forhånd hva for eksempel hvetehøstingen blir. Ulike ugunstige naturforhold gjør landbrukssektoren risikabel.

Det skal også bemerkes et så spesifikt trekk ved landbruket som sesongmessigheten i landbrukssektoren. På grunn av dette er en stor del av utstyret og arbeidsstyrken uten arbeid i lang tid.

Planter og dyr brukes i landbruket som et produksjonsmiddel, og dette gjør det nødvendig å ta hensyn til naturlovene. Dette innebærer en midlertidig strekning. I tillegg bør man ikke glemme romlig utvidelse, fordi landbruksproduksjon utføres på store områder.

Agroindustrielt kompleks

I prosessen med å fungere integreres jordbruket naturlig med sektorene som betjener det, som et resultat av at et agroindustrielt kompleks (AIC) dukker opp. Det agroindustrielle komplekset består av fire sektorer: filialer som betjener landbruket direkte (maskinteknikk, kjemisk, etc.); planteoppdrett og dyrehold; næringer for prosessering, lagring, transport og markedsføring av produkter (næringsmiddelindustri, lager, handel osv.); organisasjoner som sørger for at det agroindustrielle komplekset fungerer normalt (investeringsselskaper, mellommenn, veibedrifter osv.).

Landbruksnæringens eksklusive rolle

Landbrukets rolle som næring er eksepsjonell. Det er velbegrunnede forklaringer på dette: behovet for mat over hele verden; behovet for råvarer til industrisektoren; landbruksnæringen er en leverandør av arbeidskraft og penger til andre sektorer av økonomien; landbruk er en kilde til valuta.

Anbefalt: