Hvordan Få Et SRO-sertifikat I Byggebransjen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Et SRO-sertifikat I Byggebransjen
Hvordan Få Et SRO-sertifikat I Byggebransjen
Anonim

Sertifikatet til en selvregulerende organisasjon innen byggfag i dag er et obligatorisk dokument for enhver byggorganisasjon som utfører arbeid med bygging, ombygging eller overhaling. Å være inngangsbillett til byggemarkedet, viser SRO-opptaksbeviset samtidig at selskapet tilhører en profesjonell forening, som har sine egne standarder, krav til utførelse av arbeid, samt kontrolltiltak.

Hvordan få et sertifikat for SRO-opptak i byggebransjen
Hvordan få et sertifikat for SRO-opptak i byggebransjen

Det er nødvendig

  • - Liste over SRO-er med kontakter på enheter og adresser til offisielle nettsteder;
  • - En pakke med dokumenter, som oftest inkluderer: en kopi av organisasjonens charter, en kopi av bestillingen om utnevnelse av lederen, beslutningen fra den konstituerende forsamlingen om å ta en beslutning om å bli med, bemanning osv. (Sammensetningen av settet med dokumenter for å bli med kan avvike noe for hver SRO).

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem markedssegmentet som selskapet vil søke om når du mottar SRO-opptaksbevis. Avhengig av hvilke typer arbeid søknaden vil bli utstedt for, kan kravene til selskapet variere i antall spesialister med høyere teknisk utdannelse i staten, volumet av materialet og den tekniske basen, etc. Det endelige volumet av typer arbeid påvirker også de vanlige medlemsavgiftene som selskapet må betale i en SRO, så det er bedre å nekte unødvendige aktiviteter.

Steg 2

Velg flere SRO-er som er optimale når det gjelder spesialisering, territoriell beliggenhet og andre faktorer. Informasjon om dem finner du på nettstedet til National Association of Builders. Det skal huskes at det å delta i en SRO lover ikke bare å få et opptakssertifikat, men også muligheten til å bli med i fagforeningen for byggeorganisasjoner. Derfor, sammen med de økonomiske fordelene, bør man ta hensyn til omdømmet, arbeidserfaringen og samvittighetsfullheten til konstruksjonen SRO.

Trinn 3

Finn ut beløpet på alle SRO-bidrag som du trenger for å bli med: engangs (noen SRO har nektet dem), et bidrag til kompensasjonsfondet (bestemt i samsvar med den russiske føderasjonens byplanleggingskode) og et vanlig medlemskap avgift. All denne informasjonen må publiseres på SROs offisielle nettsteder.

Trinn 4

Studer interne standarder og regler for medlemskap for hver SRO. Denne informasjonen bør også publiseres på organisasjonens offisielle nettsteder. I denne saken foretrekker selskaper ofte spesialiserte selvregulerende organisasjoner som forener medlemmer etter aktivitetsområder: olje- og gassektoren, veibygging osv. Slike SRO krever, i tillegg til å overholde alle gjeldende regler og forskrifter, at medlemmene deres standardisere i henhold til interne normer som gjelder for alle medlemmer.

Trinn 5

Forbered en pakke med dokumenter for oppføring. Ofte kreves det at potensielle SRO-medlemmer gir kopier av charteret og bestiller for utnevnelse av en leder. Beslutningen om å bli med i en bestemt SRO tas av grunnleggermøtet, og en kopi av protokollen må også være inkludert i pakken med dokumenter for medlemskap. Søknadsmaler for medlemskap er lagt ut på SRO-nettstedet eller blir gitt på forespørsel fra apparatet. Etter at SROs kontroll- og kollegiale organer har vurdert de innsendte dokumentene, treffes det en avgjørelse om søknaden om medlemskap, og i tilfelle et positivt svar utstedes et bevis på opptak.

Anbefalt: