Hvordan Investere I Sølv

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Investere I Sølv
Hvordan Investere I Sølv

Video: Hvordan Investere I Sølv

Video: Hvordan Investere I Sølv
Video: GULL, SØLV OG BITCOIN 2024, Mars
Anonim

Sølv er et edelt metall, hvis reserver er begrenset i jordskorpen. Samtidig er bruken av mennesker ganske høy; den brukes i flykonstruksjon, militær og medisinsk industri. Dette tillater en rekke analytikere å forutsi at sølv er en god investering. Og den lave prisen i forhold til andre edle metaller (gull, platina) gjør den rimelig nok for de brede massene i befolkningen.

Hvordan investere i sølv
Hvordan investere i sølv

Det er nødvendig

penger

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er to hovedmåter å investere i sølv: fysisk (bullion, mynter) og papir (OMC). Sølvstenger selges i en rekke større banker og veier fra 50 gram. For å kjøpe trenger du bare å komme med pass til avdelingen som selger dem. Alle ingots må merkes med vekt, produksjonsår, serienummer og finhet. Ulempene med denne investeringsformen inkluderer betaling av merverdiavgift ved kjøp (18%) og vanskeligheter med å organisere lagring. Hvis du planlegger å investere en stor mengde penger i metall, må du leie en safe eller ordne en safe hjemme. Videre er det et ekte metall med alle fysiske egenskaper. For eksempel når ingots utsettes for luft, kan det utvikle mørke patina-flekker, noe som reduserer innløsningsverdien.

Steg 2

Den andre typen fysisk metall er investeringsmynter. De skiller seg fra minneverdige ved at banken, hvis du ønsker det, forplikter seg til å innløse dem, og at kostnadene deres er så nær metallprisen som mulig på børsen. Russiske investeringsmynter inkluderer sølv St. George the Victorious og Sobol, som tilbys av nesten alle større banker. Kjøpet skjer på stedet i løpet av få minutter etter fremvisning av pass. Fordelene med denne typen investeringer i sølv inkluderer: ingen moms på kjøp og salg, liten størrelse, relativt enkelt salg. Samtidig bevares alle ulempene ved å jobbe med fysisk metall. En betydelig ulempe er tilstedeværelsen av et spread - forskjellen mellom bankens kjøps- og salgspriser på mynter.

Trinn 3

Den tredje måten å investere i sølv på er OMC (ikke tildelt metallkonto). I dette tilfellet blir du ikke eier av det fysiske metallet. Ved å kjøpe den til bankens salgspris, akkumulerer du gram sølv på kontoen din. Hvis du ønsker det, kan du selge det tilbake til valutakursen på salgsdagen. Spredningen i tilfelle OMS er litt mindre enn for mynter; MVA betales heller ikke. Betydelige ulemper inkluderer det faktum at obligatorisk medisinsk forsikring ikke deltar i innskuddsforsikringssystemet. Derfor er det bedre å velge banker blant de ti beste, ellers i tilfelle en økonomisk katastrofe, risikerer du å bare sitte igjen med et stykke papir i hendene.

Trinn 4

Alle bestemmer selv hvilken metode for investering i sølv som passer ham best. Men det skal huskes at investering i metaller er mer et middel til å spare penger enn en måte å øke dem på. Derfor bør andelen av dette instrumentet i investeringsporteføljen din være rundt 20%. Vær forberedt på langsiktige investeringer som i dette markedet er både opp- og nedturer mulig.

Anbefalt: