Hvordan Betale For Helger Og Ferier I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale For Helger Og Ferier I
Hvordan Betale For Helger Og Ferier I

Video: Hvordan Betale For Helger Og Ferier I

Video: Hvordan Betale For Helger Og Ferier I
Video: Акинатор Джинн все перепутал!! Как теперь стать прежними?! Салли Фейс ПРОТИВ Мейбл! 2024, April
Anonim

Betaling for helger og helligdager er regulert av artikkel 153 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Engasjement i arbeid i helger og helligdager er bare mulig som en siste utvei, hvis spesielle eller ekstraordinære omstendigheter har oppstått og bare med skriftlig samtykke fra de ansatte selv. Men det er situasjoner når arbeidsgiveren lovlig kan delta i arbeid uten skriftlig samtykke. De er også regulert av den russiske føderasjonens arbeidskode.

Hvordan betale for helger og helligdager
Hvordan betale for helger og helligdager

Det er nødvendig

kalkulator eller datamaskin med 1C-program

Bruksanvisning

Trinn 1

Ferier er spesifisert i artikkel 112 i den russiske føderasjonens arbeidskode. Fridager er de dagene som bestemmes av arbeidsplanen. For eksempel, hvis en ansatt jobber i et forskjøvet tidsskjema, regnes ikke lørdag og søndag som fridager. For ansatte med en 5-dagers arbeidsuke, regnes fridager lørdag og søndag, med en 6-dagers arbeidsuke - søndag. Helligdager regnes som fridager for alle, uavhengig av tidsplanen, og i henhold til artikkel 153 i arbeidskodeksen til den russiske føderasjonen, må de betales i dobbelt beløp, selv om arbeidstakeren jobber i disse dager i henhold til hans egen tidsplan.

Steg 2

Hvis en ansatt mottar lønn for arbeid som skal betales for en helg eller ferie, beregner du kostnaden for en arbeidsdag i den nåværende måneden, multipliser med antall dager det er jobbet i en helg eller ferie, og multipliser med 2. Du kan også beregne kostnaden for en time i inneværende måned ved å dele lønnen med antall arbeidstimer i en gitt måned. Multipliser det resulterende tallet med antall arbeidstimer på en helg eller ferie, og multipliser med 2. I stedet for dobbelt lønn kan en ansatt dra nytte av en ekstra fridag. I så fall må du betale et enkelt beløp for arbeid i helger og helligdager.

Trinn 3

Hvis en ansatt mottar akkordlønn for sitt arbeid, beregner du utført arbeid og multipliserer kostnaden med 2. Du kan betale dobbelt bruttosats ved å beregne gjennomsnittskostnaden for en arbeidsdag i inneværende måned.

Trinn 4

Hvis en ansatt mottar en timelønnssats for sitt arbeid, multipliserer du antall arbeidstimer med lønnssatsen og multipliserer med to for å betale for arbeid i helger og helligdager.

Trinn 5

Denne beregningen er gjort i samsvar med arbeidsretten. I selskapets interne forskrifter kan du sette andre beregningsregler, for eksempel betale for arbeid i helger og helligdager med en tredobbelt sats. Det viktigste er at dette ikke bryter medarbeidernes interesser, og betalingene skal ikke være mindre enn det dobbelte av beløpet.

Anbefalt: