Hvordan Identifisere En Forbruker I Markedet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Identifisere En Forbruker I Markedet
Hvordan Identifisere En Forbruker I Markedet
Anonim

Ofte analyserer markedsførere og sosiologer forbrukere og deres økonomiske evner. Ofte er det nødvendig for eiere av handelsbedrifter eller kreditorer. I alle fall må du gjøre dette i riktig rekkefølge.

Hvordan identifisere en forbruker i markedet
Hvordan identifisere en forbruker i markedet

Det er nødvendig

  • - Analyseferdigheter;
  • - kunnskap om forbruker og spesifikke markedsområder.

Bruksanvisning

Trinn 1

Hold rede på inntektene og utgiftene som forbrukeren opprettholder, vanligvis basert på et personlig budsjett. Dette kan være en økonomiplan for en familie, husholdning eller individ, der du må legge sammen utgifter og inntekter i en viss periode. Naturligvis kan slike budsjetter være for store eller mangelfulle. I tilfelle forbrukerens utgifter og inntekter tilsvarer hverandre, kan budsjettet sies å være balansert.

Steg 2

Definer forbrukerens økonomiske mål. De er avhengige av foreløpige beslutninger om store kjøp (å kjøpe et hjem, ta en turstur, starte en bedrift), som det vanligvis er vanskelig å realisere med bare løpende inntekt. Forbrukeren er alltid begrenset i sin økonomiske evne, og kjøp av en vare kan føre til avslag på å kjøpe en annen. Det tar også hensyn til kontoen til nødvendig besparelse eller forbrukskreditt.

Trinn 3

Beregn forbrukerens estimerte inntekt ved å legge sammen alle mulige inntektskilder. De viktigste inkluderer lønn for profesjonelle aktiviteter og andre - kvitteringer fra akkumulert materiell tilstand eller rasjonell bruk av midler.

Trinn 4

Gi et estimat av forbruksforbruket. Dette er den vanskeligste delen av forbrukeradferd i finansmarkedene. Her må du vise så mye kunnskap og ferdigheter som mulig innen markedsføring. Kostnadene ved forbrukerhandlinger som shopping, kreditt og besparelser fremheves.

Trinn 5

Bestem deg for forbrukerens betalingsevne og velg alternativer i samsvar med forventet inntekt: sekundær eller primær, billigere eller dyrere. Det er nødvendig å bestemme hvilke utgifter som kan reduseres slik at forbrukerens budsjett balanseres. I denne prosessen blir forbrukerne møtt med det som kalles erstatningskostnad. Det er nødvendig å bestemme hvilke varer og tjenester forbrukeren skal gi opp for å kjøpe andre varer eller tjenester.

Anbefalt: