Hvordan Betale Pensjonsinnskudd Til Individuelle Gründere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Pensjonsinnskudd Til Individuelle Gründere
Hvordan Betale Pensjonsinnskudd Til Individuelle Gründere

Video: Hvordan Betale Pensjonsinnskudd Til Individuelle Gründere

Video: Hvordan Betale Pensjonsinnskudd Til Individuelle Gründere
Video: «Բևեռը պահանջում է ԶԻՆԵ՛Լ Սյունիքի և մյուս վտանգված գոտու բնակչությանը». ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ 2024, April
Anonim

Små og mellomstore bedrifter utvikler seg aktivt i vårt land. Det overveldende flertallet av små bedrifter er individuelle gründere. Frisører, drosjesjåfører, selgere i markedet - alle må offisielt registrere sine aktiviteter, noe som betyr at de må oppgi alle skatter, avgifter og avgifter. Et av de første spørsmålene som gründere står overfor er hvordan de skal betale pensjonsinnskudd.

Hvordan betale pensjonsinnskudd til individuelle gründere
Hvordan betale pensjonsinnskudd til individuelle gründere

Bruksanvisning

Trinn 1

Les først lov nr. 212-FZ av 24. juli 2009 "Om forsikringsbidrag til pensjonsfondet i Russland, FSS i Russland, FFOMS og TFOMS". Det er denne loven som regulerer fremgangsmåten for å betale alle forsikringspremier, inkludert bidrag til pensjonsfondet.

Steg 2

Vær oppmerksom på at en enkelt entreprenør ikke beregner pensjon, som andre forsikringspremier. Betalinger for det gjøres av pensjonsfondet. For tiden er fradraget til pensjonsfondet 26% av kostnaden for forsikringsåret. I sin tur er kostnaden for forsikringsåret knyttet til minstelønnen. Størrelsen på pensjonsinnskudd per år = minstelønn * 26% * 12 måneder. Ikke glem at før 1. juni var minstelønnen 4.330 rubler, og siden 1. juni har den økt og er nå lik 4661 rubler.

Trinn 3

Hvis du er født i 1966 eller eldre, overfør alle 26% til forsikringsdelen av pensjonen. Hvis du er yngre: overfør 20% til forsikringsdelen og 6% til den finansierte delen.

Trinn 4

For ikke å forveksle mengden faste bidrag og detaljer for overføringer, ta kvitteringer for betaling fra din gren av pensjonsfondet. Ikke glem å ta med pass og pensjonsforsikringsbevis. Kvitteringer utstedes gratis, men bare etter presentasjon av disse dokumentene.

Trinn 5

Tenk på hvordan det er mer praktisk for deg å betale: en gang i året eller kvartalsvis. Husk at hvis du bruker det forenklede skattesystemet eller overføres til UTII, har du rett til å redusere skattemengden med mengden påløpte og betalte forsikringspremier for denne rapporteringsperioden. Så hvis du betaler kvartalsvis, kan du også redusere skatten på forretningsaktivitetene dine kvartalsvis.

Trinn 6

Behold betalte kvitteringer. De vil være nyttige for din årlige rapportering.

Trinn 7

Husk å betale pensjon og andre premier før utgangen av året. Hvis du betaler senere, blir du belastet med renter.

Anbefalt: