Fem Regler For Virksomhetsledelse

Fem Regler For Virksomhetsledelse
Fem Regler For Virksomhetsledelse

Video: Fem Regler For Virksomhetsledelse

Video: Fem Regler For Virksomhetsledelse
Video: Humor | Virksomhetsstyring 2024, April
Anonim

Confucius sa: "Visdom begynner der ting får de riktige navnene." Chris McGoff, professor i University of Maryland og forretningsmann med 30 års erfaring, i sin bok The Art of Management. 46 nøkkelprinsipper og verktøy for lederen”, klarte å tydelig formulere reglene for å gjøre forretninger. Så det er fem hovedprinsipper.

Fem regler for virksomhetsledelse
Fem regler for virksomhetsledelse

Rent område

I 2007 fant Microsoft at en ansatt i en organisasjon tok et gjennomsnitt på 15 minutter å fortsette å jobbe etter å bli distrahert av en annen SMS. Og generelt, hvis en person blir distrahert fra oppgaven, vil han bruke 50% mer tid på det og gjøre 50% flere feil. Deprimerende statistikk.

Hvordan unngå å falle i denne fellen? Lag "rene områder". Du kan gjøre disse områdene i dagboken din, på kontoret, konferanserommet, hjemme eller i hodet. Dette betyr å ta deg tid og legge til side alle tanker, dingser, møter, distraksjoner og skjevheter. Du slipper bare inn i det rene området, uten hvilket det er umulig å oppnå det tiltenkte målet.

Forvirring

I VI-tallet f. Kr. folk trodde at jorden var flat. Tenk deg dagen da Pythagoras samlet alle sine medborgere i et stort amfi og sa: “Vi tror jorden er jevn, ikke sant? Vi tok feil. Det er ingen ende på jorden. Går vi østover, så til slutt kommer vi dit vi kom fra”. Og folket begynte å være forvirret.

Det er det samme med alle grupper som du leder eller er medlem av. Dette gjelder også deg personlig. Alle holder seg nå til noen tro og tenker at han har rett, men stort sett ikke. For å bli kvitt falsk tro og finne den rette, utvikle en universell posisjon, definere et enkelt mål og begynne å handle i konsert, er det nødvendig å tåle forvirring. Forvirring er den beste tilstanden for læring.

Prosess - innhold

Mange toppledere gjennomfører mange møter på samme måte: de styrer prosessen, mens de foreslår spesifikke handlinger og evaluerer alt som er foreslått av andre på farten. Det er uakseptabelt. Hvis du administrerer en prosess der du er direkte interessert i resultatene, vil du sikkert manipulere den. Når det er mange deltakere og innsatsen er høy, må arbeid og ledelse skilles. Noen skal ha ansvaret for å utvikle et gjennomtenkt og balansert system.

Den samme personen må sørge for at holdningen til alle medlemmene i gruppen er objektiv. Den som tar denne viktige rollen, er best tjent med å gi fra seg retten til å delta i prosessen. Denne rollen kalles nøytral. Arbeidstakeren forplikter seg til å være nyttig for gruppen, ikke gi evalueringer av ideene som er fremmet og implementert, og sørger for at det ikke er brudd på den etablerte prosessen.

De blinde mennene og elefanten

Nesten alle kjenner historien om blinde, hvorav den ene, som holder stammen til en elefant, sa at han hadde en slange i hendene. På samme måte hørtes ordene til en annen blind mann som mista elefantens ben som et tre. De to personene kom til forskjellige konklusjoner fordi de hadde forskjellig informasjon. Når gruppemedlemmene dine er klar over at hver av dem bare har "en brøkdel av elefanten", vil meningsforskjeller løses.

Det hender at mangelen på et komplett bilde fører til dårlige konsekvenser. For eksempel under orkanen Katrina smeltet en stor mengde is på en av byens stadioner, mens folk døde av dehydrering.

Tegn en elefant. Du trenger ikke være kunstner for å gjøre dette. Bare gå til et tomt brett eller ta et stykke papir og tegne et diagram som svarer på spørsmålet "Hvordan fungerer dette systemet?" Elefantbildet er en klar modell av hvordan systemet fungerer. Verktøymodellen er designet slik at folk kan diskutere den og identifisere måter å påvirke den på.

Fakta, historier, meninger

Fakta, historier og meninger er ikke det samme. Det er viktig å kunne skille mellom dem. Hvis du vil at diskusjonen skal få et godt resultat, må du fjerne ledig samtale og bare gi grønt lys til bare fakta.

Se på følgende to setninger: “Omsetningen vår i fjor var $ 50 millioner, som ikke er nok. Vi har dårlig markedsføring."

De fleste vil gi disse setningene samme betydning. Mennesker som ikke kan skille fakta fra historier og meninger, er på venstre side av figuren. Du kan kalle dem "passive lyttere". En annen gruppe lyttere, representert i sentrum av bildet, kan tvert imot skille hverandre fra den andre. Slik oppfatter de denne informasjonen: “Omsetningen vår i fjor var $ 50 millioner (faktum), men dette er ikke nok (historie). Vi har dårlig markedsføring (mening)."

Den tredje gruppen er nøyaktige analytikere. De skiller tydelig mellom fakta, historier og meninger - og er ikke prisgitt villfarelsen. De vet at mennesker, når de våkner om morgenen, "tar på seg" deres tro og meninger, akkurat som sokker eller klokker. Så går de ut i den store verden, og fra alle fakta de møter, velger de bare de som støtter deres meninger, bare ignorerer resten.

Anbefalt: