Hvordan Beregne Den Interne Avkastningen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Den Interne Avkastningen
Hvordan Beregne Den Interne Avkastningen

Video: Hvordan Beregne Den Interne Avkastningen

Video: Hvordan Beregne Den Interne Avkastningen
Video: Beregning af den interne rente vha målsøgning i Excel 2024, Kan
Anonim

Diskonteringsrenten på tidspunktet for tilbakebetaling av prosjektet er den interne avkastningen. Det vil si at inn- og utstrømning av midler må samsvare med, og nåverdien må være nær avkastningen. Den interne avkastningen bestemmer den mest akseptable diskonteringsrenten når investeringer kan gjøres uten tap for eieren.

Hvordan beregne den interne avkastningen
Hvordan beregne den interne avkastningen

Bruksanvisning

Trinn 1

Intern avkastning er et mål på investeringsytelsen. Dette begrepet refererer til diskonteringsrenten der den nåværende nettoverdien av prosjektet er null. I praksis sammenlignes den interne avkastningen med diskonteringsrenten, mens hvis avkastningen er større enn eller lik rabatten, gir prosjektet en positiv verdi, prosentandelen av inntekten, som er lik forskjellen mellom avkastning og rabatt.

Steg 2

Avkastningen beregnes ut fra følgende indikatorer: en positiv verdi og en rabatt. For å gjøre dette er det nødvendig å beregne en positiv verdi på forskjellige nivåer av diskonteringsrenten til verdien når den første blir negativ. Og bare da kan verdien av den interne avkastningen bli funnet ved å dele den positive verdien med forskjellen mellom den og den negative verdien.

Trinn 3

Hvis det er flere alternative prosjekter med samme verdier av avkastning og positiv verdi, når du velger det endelige investeringsalternativet, tas varigheten i betraktning, som er den vektede gjennomsnittlige perioden av prosjektets livssyklus eller den prosjektets varighet. Denne verdien gjør at ulike prosjekter kan bringes til samme standard, forskjellige i forhold til, metoder for beregning av renter og antall periodiske innbetalinger. Metoden er basert på å beregne øyeblikket når prosjektet begynner å generere inntekt, og på antall månedlige eller kvartalsvise inntektsinntekter i løpet av dets levetid.

Trinn 4

Effektiviteten til prosjektet når det gjelder avkastningen viser tydelig at avkastningen er i samsvar med den fastsatte avkastningen, som avhenger av den vektede gjennomsnittlige kapitalkostnaden. Denne satsen er imidlertid ikke alltid en objektiv indikator, siden den viser det maksimale kapitalbeløpet som brukes til å opprettholde en ikke-negativ nettoverdi. Under forholdene for å endre seg i forskjellige perioder med positive og negative kontantstrømmer, fører beregningen av avkastning til at investeringsprosjektet har flere forskjellige internrente. I dette tilfellet er avkastningen meningsløs.

Anbefalt: