Hvordan Beregne Materialforbruk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Materialforbruk
Hvordan Beregne Materialforbruk

Video: Hvordan Beregne Materialforbruk

Video: Hvordan Beregne Materialforbruk
Video: Многозаходная резьба. Как это сделано. 2024, Kan
Anonim

Materialforbruk er en indikator som gjenspeiler forbruket av materialer per naturlig enhet eller en rubel av kostnaden for produserte produkter. Materialforbruk måles i monetære termer, fysiske enheter eller prosent, som utgjør materialkostnadene i den totale produksjonskostnaden.

Hvordan beregne materialforbruk
Hvordan beregne materialforbruk

Bruksanvisning

Trinn 1

For å finne materialforbruk, del kostnadene for materialkostnaden med kostnaden for det produserte produktet. Denne indikatoren lar deg bestemme kostnadene for råvarer og andre materielle ressurser per enhet ferdige produkter. En reduksjon i materialforbruket indikerer en økning i produksjonseffektiviteten, siden et større volum ferdige produkter kan oppnås fra samme volum materialressurser, noe som betyr å redusere kostprisen og skape ekstra fortjeneste.

Steg 2

Vær oppmerksom på at det er et absolutt, strukturelt og spesifikt materialforbruk. Det absolutte materialforbruket viser forbruksgraden per produkt, produktets nettovekt og bruksgraden:

Kisp = ΣMclean / ΣNр, hvor

Mchist - nettovekten til hvert element;

Nр - forbrukshastigheten for materialer for hvert produkt.

Den totale forbruksraten for materialer for hvert produkt bestemmes som et sett med forbruksrater for hver type materiale. Når du for eksempel lager brød, vil den totale forbruksgraden se slik ut: ΣNр = Nрм + Nрс + Nрв + Nрс, hvor

Npm - forbruk av mel, gjær, vann, salt.

Trinn 3

Strukturelt materialforbruk viser andelen individuelle grupper av materialer i det totale materialforbruket av produkter. For å beregne det, bruk formelen:

i = R / Σμi, hvor

R er antall materialtyper;

μi er andelen av hvert materiale i det totale materialforbruket.

Trinn 4

Spesifikt materialforbruk er det strukturelle materialforbruket redusert til den naturlige måleenheten for en bestemt type produkt (meter, kvadratmeter, kubikkmeter, liter osv.). Husk at systemet med indikatorer for materialforbruk er nært beslektet med systemet for materialforbruk, siden hovedkilden til analyse av materialforbruket, sammen med faktiske data om bruken av materielle ressurser i den aktuelle perioden, er hastighetene på forbruket av materialer. Beregning og analyse av materialforbruk lar oss konkludere om rasjonaliteten i bruken av råvarer og deres besparelser.

Anbefalt: