Hva Er Forsikring Med En Reise Franchise

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Forsikring Med En Reise Franchise
Hva Er Forsikring Med En Reise Franchise

Video: Hva Er Forsikring Med En Reise Franchise

Video: Hva Er Forsikring Med En Reise Franchise
Video: Intervju med sommerstudent Sigvart 2024, Kan
Anonim

Forsikring med egenandel i turisme forutsetter at klienten i tilfelle en forsikret hendelse delvis betaler for det fra egne midler. Denne typen lar deg spare penger når du inngår en kontrakt. Lønnsomheten avhenger av typen franchise.

Forsikring med reisefranchise
Forsikring med reisefranchise

Et av de viktigste punktene i forsikringskontrakten er egenandelen. Dette er en spesiell avtale mellom forsikringsselskapet og klienten om at sistnevnte påtar seg en viss del av tapene. Beløpet er alltid fast. Det er turisten som kan betale for det når en forsikret hendelse inntreffer.

Takket være denne varen kan forsikringen komme 20-40% billigere. Denne betydelige kostnadsreduksjonen skyldes at begge parter forblir lønnsomme med en franchise. Det gir forsikringsselskapene muligheten til å redusere tap og hyppigheten av samtaler, turister - for å spare på forsikring.

I tilfelle en forsikret hendelse betaler du det beløpet som er spesifisert i kontrakten, og selskapet bærer bare de gjenværende kostnadene. På den ene siden forenkler dette prosedyrene, men på den annen side kan det føre til situasjoner når prisene på tjenester øker kraftig, og man kan ikke stole på full betaling for forsikring. I de fleste tilfeller overstiger beløpet ikke $ 3 for medisinsk forsikring, eller kan gå opp til 15% av turprisen. Det siste alternativet er tildelt avbestillingsforsikring.

Franchise typer

Det er tre hovedtyper:

  • betingelsesløs;
  • betinget;
  • dynamisk.

En ubetinget egenandel innebærer egenbetaling av en liten del av behandlingskostnadene. Dette betyr at med en ubetinget egenandel på $ 100, må du betale dette beløpet, uavhengig av kostnaden for mottatte tjenester. Denne visningen regnes som en av de mest ugunstige for en turist. Derfor er kostnaden for en slik forsikring den laveste.

Med det betingede skjemaet kan du ikke betale for tjenester i det hele tatt hvis kostnaden for den forsikrede hendelsen overstiger egenandelen. Du kan tydelig se funksjonene til en slik forsikring ved å bruke et eksempel. Med medisinsk forsikringsbetegnelse i kontraktsparagrafen på $ 100, vil behandling på $ 101 til $ 50 000 bli betalt i sin helhet. Denne varianten er gunstig for alle parter og er populær.

Dynamisk skiller seg ut ved at den ikke er fast, den er i prosent. Vanligvis, med utbruddet av hver påfølgende forsikrede hendelse, reduseres betalingen for den mer.

Fordeler og ulemper

Fordelene inkluderer ikke bare den økonomiske fordelen ved å redusere avgiften, men også tidsbesparelser. Hvis skaden fra den forsikrede hendelsen er minimal, trenger du ikke bruke tid på å samhandle med selskapet eller fylle ut unødvendige dokumenter. Noen forsikringsselskaper gir deg muligheten til å få rabatt på forsikringspolisen. Det kan sammenlignes med størrelsen på selve franchisen.

Ulempene inkluderer:

  • behovet for å betale en del av beløpet i tilfelle en forsikret hendelse i turisme;
  • vanskeligheten med å bestemme den mest lønnsomme typen franchise, med tanke på individuelle egenskaper;
  • i noen tilfeller behovet for å utarbeide en omfattende forsikringsavtale.

Subtiliteter

I turisme er den beskrevne typen forsikring populær når du mottar medisinske tjenester, utarbeider en CASCO- og ansvarsforsikringsavtale. Noen ganger registreres det for eiendom som en turist tar med seg på turen.

Som i tilfelle en vanlig forsikringskontrakt, er det situasjoner som krever full betaling av turistens tjenester. Slike situasjoner inkluderer skader påført når du begår ulovlige handlinger eller i en tilstand av narkotisk alkoholholdig rus.

Du kan ikke bruke din nye rettighet når du prøver selvmord eller når en kronisk eller psykisk sykdom forverres. Forsikringsselskapet kan inkludere andre tilfeller der forsikring ikke blir betalt.

Dermed er forsikring med egenandel lik et depositum, som bare kan brukes hvis det betales et visst beløp når du kjøper en kupong. Det brukes ofte av de som tror at den forsikrede hendelsen ikke vil oppstå under reisen. Det tilbys å utstede det når du reiser til Egypt, Tyrkia, Thailand og andre turistland. Vilkårene for franchisen er forskjellige fra hverandre, avhengig av detaljene i forsikringsselskapets arbeid.

Anbefalt: