Hvordan Få Et Engangsbeløp Ved Fødselen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Et Engangsbeløp Ved Fødselen
Hvordan Få Et Engangsbeløp Ved Fødselen

Video: Hvordan Få Et Engangsbeløp Ved Fødselen

Video: Hvordan Få Et Engangsbeløp Ved Fødselen
Video: Rier, Fødsel, Barsel og Hjemkomst // FUNKYGINE 2024, April
Anonim

Fødselspenger gis til en av foreldrene eller den som erstatter ham. I dette tilfellet er det viktig å registrere barnet på registret på foreskrevet måte, og deretter søke om godtgjørelse på arbeidsstedet eller i distriktsavdelingen for sosial beskyttelse av befolkningen (RUSZN).

Hvordan få et engangsbeløp ved fødselen
Hvordan få et engangsbeløp ved fødselen

Bruksanvisning

Trinn 1

Samle pakken med dokumenter som kreves for å motta en engangsfødselspenger. Arbeidsborgere i Russland sender inn en søknad, et sertifikat og et sertifikat for fødselen av et barn i skjema №24. Samtidig må den andre forelderen, hvis han også jobber, sende inn en attest fra arbeidsstedet om at han ikke mottok fordeler.

Steg 2

Søk om en engangsbetaling fra foreldrenes arbeidsplass. Søknaden må sendes innen seks måneder etter barnets fødsel. Betaling skjer senest 10 dager etter innlevering av alle dokumenter. Parallelt med dokumentene for et engangsbeløp har foreldrene rett til å skrive en søknad om materiell bistand fra arbeidsgiveren. Det bør bemerkes at hvis denne betalingen overstiger 50 tusen rubler, er det nødvendig å belaste inntektsskatten på de mottatte beløpene.

Trinn 3

Lag et utdrag fra arbeidsboken, militær-ID, vitnemål eller annet dokument som bekrefter fraværet av arbeid for barnets foreldre. Dette må gjøres hvis begge foreldrene er arbeidsledige. Dessuten trenger en av dem å få et sertifikat fra sosialmyndigheten om at han ikke mottok barnebidrag. Søk med disse dokumentene og en søknad til RUSZN der du bor.

Trinn 4

Få et sertifikat fra dekanatet som sier at du er i full utdannelse og ennå ikke har fått et engangsbeløp. Dette er nødvendig hvis begge foreldrene er studenter. Du bør søke på utdanningsinstitusjonen din for å få fordeler.

Trinn 5

Kontakt registret på registreringsstedet for barnet for å få sertifikat nr. 25, som begrunner oppføringen i fødselsattesten for data om barnets far. Dette dokumentet kreves for at enslige mødre skal få en engangsytelse.

Anbefalt: