Forskjell Mellom Omløpsmidler Og Anleggsmidler

Innholdsfortegnelse:

Forskjell Mellom Omløpsmidler Og Anleggsmidler
Forskjell Mellom Omløpsmidler Og Anleggsmidler

Video: Forskjell Mellom Omløpsmidler Og Anleggsmidler

Video: Forskjell Mellom Omløpsmidler Og Anleggsmidler
Video: Fixed Assets VS. Current Assets 2024, April
Anonim

Omløpsmidler (kortsiktig) og anleggsmidler - to grupper av eiendeler i organisasjonen, deler av balansen. Hva er inkludert i disse begrepene, og hvordan skiller de seg fra hverandre?

Forskjell mellom omløpsmidler og anleggsmidler
Forskjell mellom omløpsmidler og anleggsmidler

Konsept og typer omløpsmidler

Omløpsmidler er de som brukes samtidig når de slippes i produksjon. Omløpsmidler inkluderer spesielt aksjer, råvarer, halvfabrikata, merverdiavgift på kjøpte varer, kortsiktige fordringer (inntil et år), finansielle investeringer, penger osv.

Tilstedeværelsen av et tilstrekkelig volum sirkulerende eiendeler er nødvendig for den normale økonomiske aktiviteten til bedriften, dette er både råvare for produksjon og penger til oppgjør med leverandører.

Konsept og typer anleggsmidler

Anleggsmidler er de som har en levetid på mer enn 12 måneder. Varige driftsmidler inkluderer immaterielle eiendeler, FoU-resultater, anleggsmidler (bygninger, maskiner, strukturer), investeringer i materielle eiendeler og finansielle investeringer (med lang avkastningsperiode), utsatt skattefordel og andre eiendeler.

Forskjeller mellom omløpsmidler og anleggsmidler

Den første forskjellen mellom omløpsmidler og anleggsmidler er løpetiden. For sirkulerende er det som regel 12 måneder (for de fleste bedrifter er året driftssyklus), for ikke-sirkulerende - mer enn et år.

Denne delingen er imidlertid veldig vilkårlig. Forfallsdato for en eiendel tjener ikke alltid som grunnlag for å klassifisere en eiendel som kortsiktig. En viktig rolle i dette tilfellet spilles av eiendelens likviditet. For eksempel er en fordring med løpetid på mer enn ett år vanligvis en langsiktig eiendel, men hvis enheten kan selge den før løpetiden, kan den betraktes som en omløpsmiddel. Anleggsmidler er således preget av mindre likviditet enn kortsiktige. Det er vanskeligere å selge dem, gjøre dem om til penger, og en del av de sirkulerende eiendelene - penger, har absolutt likviditet.

Et annet særtrekk ved anleggsmidler er at denne delen av virksomheten har fungert uendret i lang tid. De overfører verdien av de produserte produktene i deler, mens de sirkulerer - i sin helhet.

En høy andel sirkulerende eiendeler kjennetegnes av materialintensive produksjons- og handelsorganisasjoner, mens kapitalintensive selskaper (for eksempel telekommunikasjon) er preget av en lav andel.

Det er lettere for selskaper med overvekt av omløpsmidler å tiltrekke seg kortsiktige lån. Mens anleggsmidler krever langsiktige investeringer, og kjøpskilden - som regel er kapital.

Anbefalt: