Hvordan Beregne Arbeidskapital

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Arbeidskapital
Hvordan Beregne Arbeidskapital

Video: Hvordan Beregne Arbeidskapital

Video: Hvordan Beregne Arbeidskapital
Video: Finansieringsanalyse 2024, April
Anonim

Arbeidskapital kalles settet med sirkulasjonsfond og produksjonssirkulerende eiendeler som er i konstant bevegelse. I dette tilfellet er sirkulerende eiendeler designet for ikke bare å betjene produksjonssfæren, men også sirkulasjonssfæren. Samtidig er sirkulerende produksjonsmidler gjenstand for arbeidskraft, og sirkulasjonsmidler er designet for å betjene hele prosessen med å selge produkter.

Hvordan beregne arbeidskapital
Hvordan beregne arbeidskapital

Bruksanvisning

Trinn 1

Egen arbeidskapital er en del av arbeidskapitalen dannet av egne kilder. Samtidig er arbeidskapital ment for å finansiere virksomhetens nåværende aktiviteter. I fravær eller mangel på egen arbeidskapital, henvender selskapet seg til lånte kilder. Derfor, for å beregne arbeidskapitalen, må du først finne mengden av din egen arbeidskapital.

Steg 2

I sin tur kan mengden av egne sirkulerende eiendeler beregnes som forskjellen mellom summen av kildene til alle kapitalene og verdien av anleggsmidlene.

Trinn 3

Forholdet mellom tilførsel av egenkapital bestemmer andelen av organisasjonens omløpsmidler, finansiert som et resultat av selskapets egenkapital. I følge formelen, for å finne denne koeffisienten, må du dele din egen arbeidskapital med arbeidskapital.

Trinn 4

Rasjonering av arbeidskapital er grunnlaget for rasjonell bruk av selskapets økonomiske eiendeler. Den består i utviklingen av visse berettigede normer for deres utgifter, som er nødvendige for å skape konstante minimumsbeholdninger for en jevn drift av bedriften. Samtidig, i henhold til planleggingsgraden, kan all arbeidskapital deles inn i standardisert (i produksjonslager) og ikke-standardiserte (kontanter, oppdragsarbeid, etc. varer som sendes, alle typer fordringer).

Trinn 5

Det er en direkte konto metode, som består i det faktum at mengden arbeidskapital beregnes for hver spesifikke varetype. Deretter blir de lagt til, og som et resultat bestemmes standarden for hvert enkelt element i normalisert arbeidskapital.

Trinn 6

Dermed består arbeidskapitalen av summen av egen arbeidskapital og lånte midler fra selskapet.

Anbefalt: