Hva Er En Merkebok?

Innholdsfortegnelse:

Hva Er En Merkebok?
Hva Er En Merkebok?

Video: Hva Er En Merkebok?

Video: Hva Er En Merkebok?
Video: Create a brand book in less than 10 MINUTES! 2024, Mars
Anonim

Brandbook i oversettelse fra engelsk betyr "brand book". Dette er en slags forretningsplan for utvikling av selskapets merkevare.

Hva er en merkebok?
Hva er en merkebok?

En merkebok er en markedsføringsguide som beskriver prinsippene og standardene til et selskap. Merkeboken kan beskrive selskapets designstil, farger, logo. Imidlertid kan merkeboka ha et annet fokus, noe som påvirker kundeforhold og intern bedriftsetikk. Dette er en fullstendig beskrivelse av oppdraget til selskapet, dets verdier, portrettet til målgruppen, konseptet med kundeforhold. Derfor kalles merkeboka merkevarens bibel.

Når du lager en merkebok, bør ledelsen ha en ide om hvilket formål fremtidig dokument vil ha.

Hva er en merkebok for?

Når et selskap bestiller en reklamekampanje, skriver ut produkter, markedsføringsprodukter, begynner designernes arbeid å lage oppsett osv. Det hender at flere byråer er involvert i disse problemene. Og når flere designere håndterer problemstillingene i selskapet basert på deres egne synspunkter og preferanser, er resultatet ofte katastrofalt. Materialene passer ikke til ledelsen eller samsvarer ikke helt med merkevareformatet. Og hvis du bruker feil strategier for posisjonering i markedet eller selskapets samlede virksomhetsidentitet, er det lite sannsynlig at det vil kunne vinne tilliten til kundene og vise fordelene. Det er her det trengs en merkebok.

Som allerede nevnt, beskriver dette dokumentet hele konseptet til selskapet. For markedsførere er dette et veiledende dokument. Først studerer eksperter merkevareboken, og deretter begynner de å jobbe. Å ha en veldesignet merkebok lar deg spare betydelig tid på å forklare dine ønsker til markedsførere og få arbeid av høy kvalitet.

Bilde
Bilde

I tillegg er det merkeboka som tildeles nyansatte. Dette er hvordan de forstår selskapets strategi, dets mål, funksjonene til avdelingene, ansattes ansvar og til og med atferdsreglene i teamet. Takket være slik veiledning reduseres tiden for å introdusere nykommere i stillingen, men øker også hans ansvar. Når alt kommer til alt, etter å ha studert den interne ledelsen, kan ikke den ansatte lenger gjøre en feil og rettferdiggjøre uvitenhet. Alt er tydelig beskrevet i merkeboka.

Merkebokinnhold

Merkenavn

Dette er en beskrivelse av oppdraget til selskapet, dets mål og målgruppe. Hvis en bedrift har en forretningsplan, er det faktisk en repetisjon av noen av dens seksjoner.

Formstil

Alt som inneholder konseptet med virksomhetsidentitet:

1. Logo, dens farger og variasjoner.

2. Farger, fargekombinasjoner, applikasjonsmuligheter.

3. Skrifttyper.

4. Slagord.

5. Brevhoder, forskjellige design og stiler for forskjellige formål.

Hvem lager merkeboka

Det antas at denne håndboken er fullstendig utarbeidet av direktøren eller eieren av selskapet. Dette er imidlertid ikke helt sant. En merkebok er et seriøst dokument som gjenspeiler merkevaren til et selskap. Og det er utarbeidet av flere profesjonelle spesialister, dessuten i fellesskap. Designere, markedsførere, rekrutterere, forretningsutviklingsledere, merkevareprodusenter.

Merkeboken blir opprettet en gang, før den endelige utgivelsen, blir dokumentet lest på nytt, redigert, vist for forskjellige spesialister og først godkjent av selskapets ledelse.

Anbefalt: