Hva Er Metodene For Personalets Motivasjon

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Metodene For Personalets Motivasjon
Hva Er Metodene For Personalets Motivasjon

Video: Hva Er Metodene For Personalets Motivasjon

Video: Hva Er Metodene For Personalets Motivasjon
Video: Hva er motivasjon? 2024, April
Anonim

Ansattes motivasjon er det viktigste medarbeiderstyringsverktøyet som bidrar til økt produktivitet og vekst i selskapet.

Ansattes motivasjon er en effektiv måte å administrere ansatte på
Ansattes motivasjon er en effektiv måte å administrere ansatte på

Metoder for ansattes motivasjon

Motivasjonsmetoder kan deles inn i økonomiske insentiver (kontantbonuser, materielle insentiver osv.) Og ikke-økonomiske metoder for å påvirke personell (takknemlighet, takknemlighet, metoder for å organisere arbeidet og forbedre arbeidsforholdene).

Virkningen kan være både positiv og negativ i form av bøter, fratakelse av en del av bonusen eller privilegier.

I følge metoden for påvirkning kan motivasjon deles inn i materielle insentiver, sosial sikkerhet og moralsk og psykologisk tilfredsstillelse av behov. Vesentlige insentiver er kontantbetalinger i form av bonuser og kvoter. Sosial sikkerhet inkluderer medisinsk forsikring, tilleggspermisjon, delvis betaling for kuponger eller behandling, og mer. Oppfyllelsen av moralske og psykologiske behov forstås som å skape anstendige arbeidsforhold, tilveiebringe et eget rom, offisielle kjøretøy, samt slike ubetydelige, men viktige detaljer som anerkjenner viktigheten av en ansatt ved å tildele vitnemål og takkebrev.

Effektiv innvirkning på personellet

Målet med motivasjon er den ansattes anerkjennelse av sitt bidrag til virksomheten og utviklingen av selskapet, og skaper tillit til fremtiden, verdien av arbeidsplassen og stillingen. En ansatt vil være samvittighetsfull og ansvarlig hvis arbeidet oppfyller hans grunnleggende behov: når det gjelder økonomiske parametere, når det gjelder følelsesmessig komfort og karrieremuligheter.

Planlagte bonuser og bonuser over tid begynner å bli oppfattet som en integrert del av lønnen. Som et resultat er deres viktigste betydning tapt, de slutter å motivere. For å øke arbeidsproduktiviteten og kvaliteten på utført arbeid, bør ikke belønning være uplanlagt. Samtidig må de rettferdiggjøres og konsolidere de positive resultatene av den ansattes aktivitet.

Bare gaver skal tilskrives planlagte, forventede belønninger. Dette er nyttårs overraskelser, blant annet for barn til ansatte, bursdagsbonuser og organisering av en feiring på en profesjonell ferie.

Trinnvis belønning er også en viktig metode for effektiv simulering. For å nå de oppsatte målene tar det mer enn en måned med hardt arbeid. Men jo nærmere målet er, jo mer stress og lengden på ventetiden vil påvirke den ansatte. Som et resultat kan resultatet være veldig forskjellig fra det som var planlagt. I disse situasjonene er det mye mer økonomisk og effektivt å stimulere den ansatte etter hvert vellykket fullført arbeidsfase.

I visse situasjoner fungerer straff eller muligheten også som en motivator. Det er imidlertid viktig for arbeidsgiveren å ikke krysse linjen ved å bli hevner. Siden en virkelig effektiv innvirkning er gitt av en straff som forhindrer utviklingen av negative konsekvenser for selskapet. Det skal fungere som en barriere for korrigerende tiltak for en uaktsom ansatt.

Så de effektive metodene for ansattes motivasjon inkluderer de som:

- belønne den ansattes profesjonelle prestasjoner;

- er uventede, og derfor mer behagelige;

- gi ekstra privilegier og muligheter;

- understreke viktigheten av den ansattes deltakelse i virksomheten i selskapet;

- gi sosiale fordeler ikke bare til den ansatte selv, men også til hans familiemedlemmer.

Anbefalt: