Hvordan Avskrive En Handelsmargin

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avskrive En Handelsmargin
Hvordan Avskrive En Handelsmargin

Video: Hvordan Avskrive En Handelsmargin

Video: Hvordan Avskrive En Handelsmargin
Video: Skole vs blæksprutte spil! Forældremøde for skurke i skolen! 2024, April
Anonim

I henhold til de generelle regnskapsreglene reflekteres varer på konto 41 til den faktiske kostnaden. Det ble imidlertid gjort et unntak for handelsorganisasjoner, og basert på innholdet i paragraf 13 i PBU 5/01, har de lov til å regnskapsføre varer til salgsverdien. Dette ble gjort spesielt slik at du kan føre en egen oversikt over påslag og rabatter.

Hvordan avskrive en handelsmargin
Hvordan avskrive en handelsmargin

Bruksanvisning

Trinn 1

I dette tilfellet regnskapsføres organisasjonsmarginer på konto 42 "Handelsmargin" i samsvar med debet av konto 41 "Varer". Det er sant at dette alternativet er mulig hvis ordren på regnskapsprinsipper inneholder en klausul om vurdering av varer til salgspriser, og også løser fremgangsmåten for å beregne mengden av handelspålegg.

Konto 42 "Handelsmargin" kan også brukes til å reflektere mengden av rabatter gitt av organisasjonen, tap fra ekteskap, naturlig tap av varer eller skade på dem, samt å refundere ekstra transportkostnader.

Steg 2

Mengden av handelsmarginen beregnes fra beløpet for distribusjonskostnader, som regnskapsføres på konto 44 "Salgskostnader", samt basert på beløpet for MVA belastet for å sikre fortjeneste.

Følgelig kan størrelsen på handelsmarginen for de fleste typer varer være hva som helst og er ikke begrenset av noe. Enkelte varetyper der prisene er regulert av staten faller inn under unntaket, det vil si at maksimale detaljmarginer er satt til produsentens salgspris.

Trinn 3

Basert på bestemmelsene i samme PBU 5/01 har organisasjoner muligheten til ikke å føre oversikt over hver solgte enhet, men å avskrive kostnaden for alle solgte varer, med tanke på handelsmarginen, i ett beløp fra kreditering av konto 41 "Varer" til belastning av konto 90 "Salg" (underkonto 2). Dette beløpet vil være lik inntektene fra salget av disse varene.

Trinn 4

For å gjenspeile det økonomiske resultatet fra salg av varer, samtidig med avskrivningen av salgsverdien, belastes handelsmarginen som faller på solgte varer fra konto 90-2 - det vil si beløpet for det solgte handelsimposisjon. Grunnlaget for slik virksomhet er regnskapsberegningen.

Trinn 5

Etter at den realiserte handelsmarginen er trukket fra konto 42, dannes en kredittbalanse på konto 90, som gjenspeiler inntektene fra salg av varer.

Metoder for beregning av handelsmargin må gjenspeiles i forklarende merknad når du leverer regnskapet.

Anbefalt: