Hvordan Inkludere Frakt I Prisen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Inkludere Frakt I Prisen
Hvordan Inkludere Frakt I Prisen

Video: Hvordan Inkludere Frakt I Prisen

Video: Hvordan Inkludere Frakt I Prisen
Video: ISS vant Ringer i Vannet-prisen 2021! 2024, April
Anonim

I samsvar med brevet fra Finansdepartementet nr. 03-03-06 / 1/157 datert 19.03.2007, er det mulig å ta hensyn til kostnadene for levering av varene i skattepremien, forutsatt at det er inkludert i prisen på varene, og kjøperen refunderer leverandøren for kostnadene for disse tjenestene. Beregningen av vareprisen, med tanke på levering, utføres som følger.

Hvordan inkludere frakt i prisen
Hvordan inkludere frakt i prisen

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta med i leveringsavtalen inngått med kjøperen, en klausul om plikten til å levere varene og om inkludering av kostnadene i varens pris.

Steg 2

For å økonomisk rettferdiggjøre kostnadene for leveringskostnader, foreta en beregningsberegning for transporttjenester inkludert i prisen på de leverte varene. En slik beregning er nødvendig hvis leveransen skjer med egen transport.

Trinn 3

Beregn leveringskostnadene per 1 km kjøring eller 1 tonn transportert last. Inkluder kostnadene ved sjåførens lønn med periodisering, kostnadene for drivstoff og smøremidler, avskrivning av kjøretøy, generelle forretningsutgifter. Godkjenn kostnadsoverslaget med veilederen.

Trinn 4

Revidere beregningen av leveringskostnadene når komponentene endres i tide: en økning i prisene på drivstoff og smøremidler, en økning i førerens lønn osv.

Trinn 5

Hvis varene leveres til kjøperen ved innleid transport, vil dokumenter utstedt av transportselskapet være egnet som begrunnelse for kostnadene: kontrakt, faktura, faktura. Hvis organisasjonen ikke er merverdiavgiftsbetaler, må prisen på varene inkludere transportkostnader med inngående merverdiavgift. Hvis organisasjonen er mva-betaler, blir ikke inngående avgift ekskludert fra kostnaden for innleid transport ved beregning av varens pris, og blir "avviklet" når varene sendes til kjøperen for den totale kostnaden for varene, inkludert levering.

Trinn 6

Beregn mengden transportkostnader for levering av bestillingen ved å multiplisere leveringskostnadene i henhold til beregningen med antall kilometer som bilen har reist eller med massen av den leverte lasten, hvis leveransen skjer ved din egen transport. Bestem kostnadene i henhold til dokumentene til transportselskapet, hvis varene leveres med innleid transport.

Trinn 7

Bestem kostnaden for varen som sendes ved å multiplisere prisen med mengden. Legg til det mottatte tallet kostnadene for tjenester for levering av denne bestillingen.

Trinn 8

For ikke å skille fraktkostnadene på fakturaen som en egen linje, må du dele den totale kostnaden for bestillingen, inkludert fraktkostnader, med varemengden, og få prisen på enheten, med tanke på fraktkostnadene. Fyll ut det resulterende tallet i kolonnen "Enhetspris (ekskl. Moms)" på fakturaen og beregne den totale kostnaden for bestillingen. Øk den mottatte bestillingsverdien med merverdiavgift, hvis organisasjonen er dens betaler.

Trinn 9

Hvis du trenger å levere varer av forskjellig verdi til kjøperen på en flytur, fordeler du transportkostnadene proporsjonalt med verdien av hvert produkt i denne bestillingen, og tar dem med i prisen.

Anbefalt: