Hvordan Avskrive Gjeld For Tap

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avskrive Gjeld For Tap
Hvordan Avskrive Gjeld For Tap

Video: Hvordan Avskrive Gjeld For Tap

Video: Hvordan Avskrive Gjeld For Tap
Video: kontantstrøm - indirekte metode 2024, April
Anonim

I ferd med å gjøre forretninger genererer bedrifter, organisasjoner, individuelle gründere kundefordringer og gjeld. De oppstår i samsvar med kontrakter mellom leverandører og kjøpere, der leveringsbetingelsene er foreskrevet, samt betalingsbetingelsene for leveranser. Regnskapsføreren har rett til å avskrive ubetalte fordringer og gjeld fra selskapets balanse.

Hvordan avskrive gjeld for tap
Hvordan avskrive gjeld for tap

Det er nødvendig

selskapsdokumenter, balanseskjema, regnskapsdokumenter, dokumenter for kjøpere og leverandører

Bruksanvisning

Trinn 1

For å avskrive fordringer fra organisasjonens balanse, er det nødvendig å anerkjenne gjelden som urealistisk for innkreving fra kjøperen. Regnskapsføreren leverer kontrakter med skattekontoret, fakturaer for kjøpere som har akkumulert gjeldsbeløp, regnskapsbevis for avskrivning, en ordre fra direktøren om muligheten for avskrivning. Regnskapsføreren angir beløpet på fordringer i balansen på belastning av konto 91 og henviser dem til underkontoen der selskapets øvrige utgifter er lokalisert. Gjelden anses som avskrevet og gjenspeiles i fordelingen av individuelle resultatindikatorer på linje 007.

Steg 2

Ved avskrivning av fordringer etter foreldelsesfrist, angir regnskapsføreren på samme måte mengden gjeld i balansen, sender til skattemyndighetens kontrakter, fakturaer som bekrefter forekomsten av gjeld, avstemming med kjøpere, regnskapsbevis, en ordre fra hodet til skriv av gjeldsbeløpene.

Trinn 3

Hvis kjøperens selskap er blitt avviklet, kan fordringene på det skrives av på grunnlag av et dokument om likvidasjonen, et utdrag fra det enhetlige statsregisteret over juridiske personer med utelukkelse av denne organisasjonen fra det.

Trinn 4

For å avskrive foreldrekontoer, foreldelsesfristens utløp, må organisasjonen levere til skatteetaten en oversikt over gjeldsforpliktelser, kontrakter med leverandører som gjeld oppsto for, forsoningshandlinger med leverandører. I selskapets balanse angir regnskapsføreren gjeldsbeløpet på lånet til underkontoen til andre inntekter på konto 91 i balansen. De avskrevne gjeldene gjenspeiles i fordelingen av de enkelte resultatindikatorene.

Trinn 5

Både kundefordringer og leverandørgjeld skal avskrives fra selskapets balanse senest i rapporteringsperioden da et skriftlig grunnlag for avskrivning dukket opp.

Anbefalt: