Hvordan Avskrive En Gjeld For De Døde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avskrive En Gjeld For De Døde
Hvordan Avskrive En Gjeld For De Døde

Video: Hvordan Avskrive En Gjeld For De Døde

Video: Hvordan Avskrive En Gjeld For De Døde
Video: Podskatt: Skattemelding, gjeld og gjeldsrenter 2024, April
Anonim

I samsvar med borgerloven i Den russiske føderasjon tilhører gjeld som fantes blant avdøde borgere kategorien dårlige kundefordringer og kan avskrives.

Hvordan avskrive en gjeld for de døde
Hvordan avskrive en gjeld for de døde

Det er nødvendig

medfølgende dokumenter

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem om eksisterende gjeld som kan henføres til den avdøde personen, kvalifiserer som dårlige kundefordringer. Hvis den avdøde ikke hadde arvinger eller garantister som kunne påta seg å betale gjelden hans i forhold til andelen i eiendommen eller i samsvar med garantistens forpliktelser, så allerede før utløpet av foreldelsesfristen (3 år fra dødsdato), kan gjeld avskrives.

Steg 2

Forbered underlagsdokumenter: - dokumenter som bekrefter forekomsten av en gjeld (kontrakter, betalingsordrer, fakturaer); - dokumenter som bekrefter at en enkelt person opphører forpliktelser på grunn av hans død og fravær av arvinger og garantister.

Trinn 3

Gjør en oversikt over avdødes fordringer for å identifisere gjeld som er urealistiske som skal innkreves. Gi en ordre om å avskrive et urealistisk beløp for tilbakebetaling, hvis grunnlag vil være regnskapsattesten til oppgjørslisten (skjema nr. INV-17), som indikerer: - navnet på den avdøde skyldneren og hans TIN; gjeldsbeløpet; - grunnlaget som gjelden ble dannet på; - datoen for gjeldsdannelsen; - listen over dokumenter som bekrefter faktumet til gjeldsdannelsen; - listen over dokumenter som viser gjenvinning av gjelden (hvis noen) og deres detaljer; - navnet og nummeret på dokumentet ved skyldnerens død (attest, rettsavgjørelse).

Trinn 4

Avskriv de dårlige fordringene på debetkontoen 040101172 "Inntekt fra salg av eiendeler" og kreditten på den tilsvarende analytiske kontoen 020900660 "Reduksjon av fordringer for oppgjør av mangel."

Trinn 5

Ta hensyn til uinndrivelige fordringer på konto utenfor balansen 04 ("Avskrevet gjeld til insolvente skyldnere"). Analytisk regnskap for konto 04 utføres i Kortet for regnskapsføring av midler og oppgjør (F-0504051), der navnet på den avdøde skyldneren også må angis.

Anbefalt: