Hvordan Drikke Etter Trening

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Drikke Etter Trening
Hvordan Drikke Etter Trening

Video: Hvordan Drikke Etter Trening

Video: Hvordan Drikke Etter Trening
Video: Trening og Mat 2024, April
Anonim

Profesjonelle idrettsutøvere og aktive treningsentusiaster vet at drikking under trening ikke bare er mulig, men også nødvendig, helst vanlig vann eller beriket med vitamin C.: ingen brus!

Hvordan drikke etter trening
Hvordan drikke etter trening

Bruksanvisning

Trinn 1

Under intens sportstrening bruker kroppen en stor mengde fuktighet og næringsstoffer som frigjøres sammen med svette. Derfor, for å kompensere for disse tapene, er det nødvendig å drikke under og etter trening. I løpet av leksjonen anbefales det å drikke hvert 15. til 20. minutt, helst vanlig vann eller vann med oppløst vitamin C.

Steg 2

Etter trening er kroppen allerede svekket, så det er ingenting å laste den med ekstra faste. Selv under en diett, etter trening, må du ikke bare drikke vann, men en næringsrik væske. Fersk juice med mye glukose og C-vitamin, som appelsin, drue eller tranebærjuice, er best egnet til dette formålet. Ferskpresset juice må fortynnes med vann, ellers kan den gi ekstra tørst.

Trinn 3

Under trening av muskelbygging brytes protein ned i musklene. Derfor, for å fylle dette gapet, kan du drikke et glass melk 2,5% fett. I tillegg til protein og protein, er denne drikken rik på kalsium og vitamin D. Spesiell melk for treningselskere finnes i butikkhyllene, den er i tillegg beriket med vitaminer og næringsstoffer.

Trinn 4

Hvis du etter trening ikke bare trenger å fylle på tilførselen av stoffer, men også å muntre opp, er det bedre å gi opp den vanlige koppen kaffe og drikke kakao. For det første inneholder kakao melk, og for det andre vil den gi kroppen ekstra kraft. Du må imidlertid vente en og en halv time med denne drikken etter trening, fordi koffeinet som finnes i kakao, om enn i små mengder, forstyrrer kroppens absorpsjon av proteiner og karbohydrater. I tillegg anbefales det å drikke kakao bare etter intense sportsaktiviteter som sykling, løping eller svømming.

Trinn 5

Sportsnæringsselskaper tilbyr et bredt utvalg av spesialdrikker som kan konsumeres både under og etter trening. Imidlertid er disse drikkene kun anbefalt for veldig aktive idrettsutøvere, og du bør bare drikke dem etter råd fra treneren din, siden forskjellige blandinger eller cocktailer passer for forskjellige belastninger. I dette tilfellet er det bedre å ikke delta i amatørforestillinger.

Anbefalt: