Hva Er Makroøkonomisk Likevekt

Hva Er Makroøkonomisk Likevekt
Hva Er Makroøkonomisk Likevekt

Video: Hva Er Makroøkonomisk Likevekt

Video: Hva Er Makroøkonomisk Likevekt
Video: Kjemisk likevekt 2024, April
Anonim

Begrepet makroøkonomisk likevekt er et av nøkkelbegrepene i makroøkonomi. Uten den er det umulig å analysere andre globale problemer med statens økonomiske utvikling.

Hva er makroøkonomisk likevekt
Hva er makroøkonomisk likevekt

Generelt sett er makroøkonomisk likevekt balansen mellom alle hovedkomponentene i økonomien. I denne tilstanden har ikke en eneste økonomisk enhet motivasjonen til å endre den nåværende tilstanden. Dette betyr at absolutt proporsjonalitet oppnås mellom ressurser og deres bruk, tilbud og etterspørsel, forbruk og produksjon, økonomiske og materielle strømmer.

I en markedsøkonomi blir dette konseptet betraktet som en balanse mellom produksjon av varer og tjenester og den reelle etterspørselen etter dem. Det vil si at varene produseres nøyaktig like mye som de er villige til å kjøpe.

Det er delvis og generell likevekt. I delvis likevekt oppnås proporsjonalitet i spesifikke sektormarkeder som er en del av nasjonaløkonomien. Generell likevekt innebærer at alle nasjonale markeder har en sammenkoblet likevekt. Når generell makroøkonomisk likevekt oppnås, oppfylles fagpersonenes behov.

Makroøkonomisk likevekt kan også være reell og ideell (teoretisk ønskelig), stabil og ustabil, kortsiktig og langvarig.

Anbefalt: