Flytende Gass Eller Flaske: Ta Et Valg

Innholdsfortegnelse:

Flytende Gass Eller Flaske: Ta Et Valg
Flytende Gass Eller Flaske: Ta Et Valg

Video: Flytende Gass Eller Flaske: Ta Et Valg

Video: Flytende Gass Eller Flaske: Ta Et Valg
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim

Under forholdene til den konstante oppvarmingsprisstigningen, tenker noen eiere av landsteder om det er tilrådelig å bytte til flytende ballonggass. Det fungerer som et godt alternativ til elektrisk oppvarming eller komfyroppvarming, og med en etablert tilførsel av sylindere kan den brukes som en midlertidig ordning til huset er koblet til hovedgassledningen.

Flytende gass eller flaske: ta et valg
Flytende gass eller flaske: ta et valg

Utstyr for oppvarming med ballongass

For å koble oppvarming med gassflasker, trenger du en gasskjele, LPG-sylindere, en brenner, stengeventiler, reduksjonsanordninger og en gassrørledning som lar deg koble alt dette til et enkelt system.

For denne typen oppvarming er nesten hvilken som helst gasskjele fra utstyrsutvalget designet for hovedgass egnet.

Hvis du skal varme opp et herregård, passer en enkelt- eller dobbeltkretskjele med mulighet for varmtvannsforsyning og annen strøm for deg. En gasskjele kan være gulvstående eller veggmontert - de aller fleste av dette utstyret er egnet for flytende sylindergass, det er nok bare å bytte ut brenneren som følger med.

Når du velger en gasskjele, foretrekker du en modell med et minimum arbeidstrykk og maksimal effektivitet. Dette vil tillate deg å bruke gassen fra sylinderen og spare oppvarming betydelig. Men hvor mye kan du spare? Å fylle drivstoff på en sylinder vil koste deg rundt 500 rubler - for eksempel vil en måned med oppvarming av et hus med gass fra 8-9 sylindre koste 4000-4500 tusen rubler.

Installasjon av oppvarming til hjemmet med flytende gass

Når du installerer et varmesystem hjemme med flytende gass, kan flere gassflasker kobles til en gasskjele samtidig. Dette vil øke systemets oppetid mellom skifte av sylinder.

Den mest fordelaktige er deres tilkobling og kombinering i en gruppe på 3-10 sylindre med flytende gass.

Tilkoblingen av sylindrene til gasskjelen utføres gjennom en spesiell redusering, designet for en strømningshastighet på 1,8-2 kubikkmeter per time. Reduksjonsgasser for gasskomfyr er ikke egnet for denne typen oppvarming. Gassflasker bør installeres i et godt ventilert rom uten undergulv eller kjeller, siden det i tilfelle lekkasje vil samle seg gass i dem.

Også rommet med gassflasker skal ikke være kaldt og plassert ved siden av stuer. For at brenneren og røret fra sylindrene ikke skal utveksle vibrasjoner, anbefales det å koble til med en fleksibel bølgepappeslange.

Så det er tilrådelig å varme opp med flytende flaskegass hvis huset ditt er mindre enn 200 kvadratmeter, og du lett tåler temperaturer under 25 grader. Ellers er det mer lønnsomt å kjøpe en kjele for fast brensel for lang forbrenning, noe som ikke krever betydelige kostnader.

Anbefalt: