Hvordan Tegne En åpningsbalanse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tegne En åpningsbalanse
Hvordan Tegne En åpningsbalanse

Video: Hvordan Tegne En åpningsbalanse

Video: Hvordan Tegne En åpningsbalanse
Video: Year 12 Accounting - How to record an opening balance 2024, Kan
Anonim

Åpningsbalansen er den første balansen i foretaket, og den er derfor utarbeidet i begynnelsen av produksjonsaktiviteten. Først må du utarbeide dokumenter som vil gjenspeile innholdet av eiendeler og mottak av bidrag.

Hvordan tegne en åpningsbalanse
Hvordan tegne en åpningsbalanse

Bruksanvisning

Trinn 1

Skriv inn tittelen på dokumentet: Balanse. Oppgi datoen den ble samlet nedenfor. For eksempel: "9. februar 2011".

Steg 2

Skriv organisasjonsformen og navnet på organisasjonen på grunnlag av hvilken du lager denne balansen. På høyre side skriver du inn kodene i tabellen: skjema for OKUD, for OKPO. Merk deretter TIN for selskapet.

Trinn 3

Angi virksomhetstypen og eierformen (privat, stat). Deretter skriver du inn dataene om firmaets beliggenhet. Vær oppmerksom på at adressen må spesifiseres med et postnummer.

Trinn 4

Lag et bord. I den, gjenspeiler de eksisterende eiendelene til bedriften. For disse formålene, skriv i den første kolonnen i tabellen, i overskriften: "Eiendeler". I det andre: “Indikatorkode”, i det tredje: “Ved begynnelsen av rapporteringsperioden” og i den fjerde: “På slutten av rapporteringsperioden”.

Trinn 5

Fullfør den første kolonnen i tabellen. Som regel er følgende eiendeler bidratt: anleggsmidler og omløpsmidler. Anleggsmidler bør igjen omfatte: pågående bygg, anleggsmidler, langsiktige kontanteinvesteringer (utsatt skattefordel) og andre anleggsmidler. Sammensetningen av omløpsmidler bør også være detaljert i tabellen: aksjer (råvarer, materialer, andre lignende verdier; varer for videresalg og ferdige varer; forskuddsbetalte utgifter), merverdiavgiftsbidrag, kontanter, fordringer, kortsiktige finansielle investeringer.

Trinn 6

Fyll ut ressursdataene i de gjenværende kolonnene. Ta alle verdier fra tidligere utarbeidede dokumenter. Deretter beregner du de totale beløpene for anleggsmidlene og omløpsmidlene. Merk de oppnådde verdiene i tabellen som følger: totalt for seksjon 1, totalt for seksjon 2. Samtidig merker du under avsnitt 1 alle dataene i tabellen for anleggsmidler og under seksjon 2 for omløpsmidler..

Trinn 7

Beregn saldoen din. Det skal være lik summen av totalverdien for omløpsmidler. Sjekk riktigheten av dokumentfyllingen og send den til lederen for godkjenning.

Anbefalt: