Hva Er Margin

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Margin
Hva Er Margin

Video: Hva Er Margin

Video: Hva Er Margin
Video: Hva er CFD? 2024, Kan
Anonim

Målet til enhver gründer er å generere inntekt. For å gjøre dette må han forsyne forbrukeren med varer / tjenester, og legge til en kommersiell margin til kostprisen. Margin er motoren i markedssystemet.

Hva er margin
Hva er margin

Bestemmelse av margin

Det er flere definisjoner av margin. Margin er et viktig begrep i en markedsøkonomi, og avhengig av markedsområdet kan betydningen av ordet”margin” i seg selv forstås på forskjellige måter. Generelt sett er margin et synonym for ordet "fortjeneste", den kan måles både i rubler og i prosent av kostprisen.

På det finansielle området, i verdipapirmarkedet, vil "margin" oppfattes som en sikkerhet som handler holdes mot.

Monopolmargin

Den største marginen ligger i produktene fra monopolene. På grunn av mangel på konkurranse er det heller ikke noe pristak. De entreprenørene som i det minste klarer å få monopol på produktet deres, blir de rikeste menneskene, og selskapene deres trives.

Naturlige monopoler oppstår i områder med "grunnleggende nødvendigheter". Alle trenger mat, offentlig transport og energi. Noen ganger samarbeider store produsenter av viktige varer og tjenester for å slå små gründere ut av virksomheten. Situasjonen er enkel: kontantbeholdningen deres gjør at de samtidig kan redusere marginer til null (eller handle med tap helt). Små produsenter har ingen kontantreserver og er sterkt avhengige av kontantstrømmer. Kjøpere, som ser en enorm prisnedgang fra kjente aktører, etterlater nykommere "uten arbeid". Når små bedrifter mislykkes, kommer store produsenter tilbake og øker marginene eksponentielt, og slår av kostnadene.

Amerika, Europa og Russland har et system for regulering av naturlige monopoler. Det er mye vanskeligere å regulere monopol på programvare og utstyr - ledende bedrifter beskytter seg med et patentsystem. En hel ulønnsom bedrift kan kjøpes på grunn av tilstedeværelsen av patenter, slik at det kan brukes en monopoløkning i margin.

Bedriftsinntektsskatt

Marginavgiften er den vanligste regjeringsmetoden for å finansiere staten. Entreprenører må bidra til utviklingen av landet: utdanning, veibygging, sykehus og vedlikehold av budsjettinstitusjoner. Siden hele inntektene til en gründer avhenger direkte av marginen, har mange stater, inkludert Russland, innført en inntektsskatt for gründere - merverdiavgift (moms).

Siden mange gründere ikke betaler sine egne lønninger, vil en lønnsskatt være meningsløs. Derfor er merverdiavgift en rimelig måte å avgiftsmarginer på.

Leveraged trading

Det er begrepet "margin trading". Den brukes i finanssektoren. Banken gir et lån mot garantien for tilgjengelige finansielle eller likvide (lett konverterbare til penger) finansielle instrumenter. Gjeldsgrad er forholdet mellom beløpet på lånesikkerheten ("penger i lommen" til forretningsmannen) og lånebeløpet. Heving, eller gearing, kan representeres som 1:10 (et lån på 10 tusen gis for de tilgjengelige tusen rubler), 1:20, 1: 100, etc. Ved å bruke gearing mot margingarantier kan finansfolk og handelsmenn tjene på en liten forskjell i valutakursen og verdipapirene - spredningen.

Anbefalt: