Hva Er En Offshore-sone

Hva Er En Offshore-sone
Hva Er En Offshore-sone

Video: Hva Er En Offshore-sone

Video: Hva Er En Offshore-sone
Video: ОТКУСИ, ЛИЗНИ или НИЧЕГО, чтобы СБЕЖАТЬ из школы ЗЛОГО БРАТА БАЛДИ – Шмалди!! 2024, Mars
Anonim

Offshore er en skatteplanleggingsmetode der lovgivningen i landene etablerer full eller delvis skattefritak for foretak eid av utenlandske personer. Staten eller deler av den, der en slik bestemmelse er i kraft for ikke-hjemmehørende selskaper, kalles en offshore-sone.

Hva er en offshore-sone
Hva er en offshore-sone

Offshore soner er preget av en forenklet og akselerert registrering av utenlandske personer, der en symbolsk skatt betales til landets budsjett. Ikke-innbyggere får reduserte priser for betaling av inntektsskatt og personlig inntektsskatt. Offshore selskaper er unntatt fra statlig valutakontroll, slik at de kan være sikre på konfidensialiteten til deres aktiviteter, som implementeres ved å opprettholde lukkede registre over aksjonærer og styremedlemmer, og det er ikke behov for å levere regnskap.

For å beskytte nasjonal virksomhet er offshoreselskaper forbudt å drive virksomhet innen offshore-sonen. Inntektene til en offshore-sone representeres av avgifter for registrering og omregistrering, skatteinntekter, utgifter til vedlikehold av representasjonskontorer for offshore-selskaper. Sistnevnte består av: leie av lokaler, kommunikasjon, strøm, betaling for mat og overnatting, transport, fritid, lønn og en rekke sosiale fordeler og utbetalinger.

Representasjonskontoret til et offshore-selskap i en offshore-sone kalles et sekretariatskontor. Ofte er kravet om ansettelse av lokale innbyggere i dem etablert for å løse sysselsettingsproblemet. Toll pålegges ikke kjøretøy, utstyr og materialer som importeres for selskapets behov. Opptil flere titusenvis av ikke-presidentfirmaer kan registreres i offshore-sonen. Som regel er dette mellomstore og store selskaper. For små bedrifter er registrering og vedlikehold av et offshore selskap ganske dyrt, så det er mer lønnsomt for dem å delta i aktiviteter på deres lands territorium.

Alle eksisterende offshore soner kan deles inn i tre grupper: klassisk offshore når selskaper er unntatt fra alle skatter og rapportering; soner med lav avgift; andre offshore selskaper der selskaper får visse fordeler når det gjelder å gjøre forretninger og skatt.

Anbefalt: