Er Det Mulig å Beslaglegge En Leilighet Kjøpt Med Fødselskapital

Er Det Mulig å Beslaglegge En Leilighet Kjøpt Med Fødselskapital
Er Det Mulig å Beslaglegge En Leilighet Kjøpt Med Fødselskapital

Video: Er Det Mulig å Beslaglegge En Leilighet Kjøpt Med Fødselskapital

Video: Er Det Mulig å Beslaglegge En Leilighet Kjøpt Med Fødselskapital
Video: Casual Norwegian Listening Practice #35 - Det er brøyting på gang 2024, April
Anonim

Unge foreldre som har utestående administrativ gjeld, er ofte interessert i om det er mulig å beslaglegge en leilighet kjøpt med barselkapital. Sannsynligheten for at staten anvender et slikt tiltak eksisterer imidlertid bare under visse forhold.

Er det mulig å beslaglegge en leilighet kjøpt med barselkapital
Er det mulig å beslaglegge en leilighet kjøpt med barselkapital

Metodene for å beslaglegge eiendom fra skyldneren er spesifisert i den føderale loven "On Enecution Proceedings". I samsvar med det refererer eiendom til personlig eiendom, som kan skrives av på gjeldskontoen (til stats- og kredittorganisasjoner, samt sivile og juridiske enheter). Likevel sier artikkel 446 i den sivile prosedyrekoden i Russland at en bolig ikke er gjenstand for innsamling hvis den er den eneste boligen for skyldneren og hans familiemedlemmer.

Artikkel 446 i den sivile prosesskoden for Den russiske føderasjon gjelder ikke for boliger som er i pantelån. Eieren er tynget av økonomiske forpliktelser overfor en kredittinstitusjon, og den fulle retten til å fremmedgjøre og andre transaksjoner med eiendom overføres til ham først etter at gjelden til banken er fullstendig tilbakebetalt. Dermed kan en boliglånsleilighet trekkes tilbake for å betale gjelden selv om fødekapital ble brukt som forskuddsbetaling.

Hvis leiligheten ble kjøpt med barselkapital og ikke er et pantelån, er det verdt å henvise til den føderale loven "Om ytterligere tiltak for statsstøtte til familier med barn." I samsvar med det er boarealet som er kjøpt for mors kapital formalisert som felleseiendom for alle familiemedlemmer, inkludert barn. Hver av dem mottar en andel av fast eiendom, i samsvar med den inngåtte salgskontrakten eller gjeldende lovgivning.

Av ovennevnte følger det at tiltak for å beslaglegge eiendom fra skyldneren bør anvendes under hensyntagen til størrelsen på hans andel i boliglokaler. Hvis leiligheten ikke er det eneste stedet hvor skyldneren og hans familiemedlemmer bor, under tvangsfullbyrdelsen, kan skyldneren fratas sin andel, men ikke hele eiendommen. I dette tilfellet bør beslaglegging av eiendom utføres etter avtale med andre aksjeeiere i lokalet og under hensyntagen til deres interesser.

Hvis leiligheten er den eneste der skyldneren og hans familiemedlemmer bor, inkludert mindre barn, tas den endelige avgjørelsen til fordel for eierne. Dette betyr at en arrest blir pålagt andelen av den som har brutt loven og har gjeld: borgeren blir fratatt sine rettigheter til den til full tilbakebetaling av eksisterende gjeld.

Arrestasjonen fortsetter til gjelden er betalt eller barn til den tiltalte når myndighetsalderen, når de vil være i stand til å disponere den eksisterende andelen av eiendommen uavhengig. Hvis alle deltakere i delt eller felleseie senere blir enige om å fremmedgjøre eiendelens skyld, har retten eller kreditor rett til å kreve salg av sin andel og retningen på inntektene fra salget for å betale ned den eksisterende gjelden.

Det skal bemerkes at andelen av fast eiendom under arrest ikke kan privatiseres eller overføres til andre personer eller organisasjoner av deltakere i felleseie. I tilfelle passivitet fra deres side, så vel som fra skyldnerens side, har kreditor eller domstolen rett til å kreve inn eksisterende gjeld ved å selge den beslaglagte andelen av eiendommen på en offentlig auksjon.

Namsmenn eller kredittorganisasjoner har ikke rett til å beslaglegge hele eiendommen eller dens andel fra skyldneren uten forvarsel om disse handlingene. Etter at en bestemt avgjørelse er tatt av domstolen, sendes en fullbyrdelse til skyldneren med kravet om å betale gjelden innen den angitte tidsrammen. Ellers vil tiltakene som er spesifisert i det samme dokumentet, bli brukt på ham (med tanke på interessene til andre slektninger som bor i leiligheten og som er eierne av den).

Anbefalt: