Økonomisk Rapportering: Fallgruver

Innholdsfortegnelse:

Økonomisk Rapportering: Fallgruver
Økonomisk Rapportering: Fallgruver

Video: Økonomisk Rapportering: Fallgruver

Video: Økonomisk Rapportering: Fallgruver
Video: Seminar om fallgruver i mål- og resultatstyring 2024, April
Anonim

Regnskap bør fullt ut gjenspeile informasjon om foretakets økonomiske stilling og dens økonomiske aktiviteter. Fallgruvene i utarbeidelsen av regnskapet er problemene med datanøyaktighet og pålitelighet, samt spørsmålet om rapportering av overholdelse av internasjonale standarder.

Økonomisk rapportering: fallgruver
Økonomisk rapportering: fallgruver

Problemer med finansiell rapportering

Hovedproblemet i utarbeidelsen av regnskapet er potensialet for feil. Konseptet med feil i finansiell rapportering er definert som levering av unøyaktig informasjon. Følgende typer feil skilles ut: matematisk, regnskap, feiltolkning av resultatene av virksomhetens aktiviteter, uoppmerksom feil, feil i form av svindel. Det mest problematiske og vanskelig å oppdage er feil på grunn av feiltolkning av økonomiske aktiviteter.

I økonomisk praksis er alle feil klassifisert i følgende grupper:

- forsettlige og utilsiktede feil;

- betydelige og ubetydelige feil;

- feil fra inneværende periode og feil fra tidligere perioder.

Metoder for å korrigere feil i finansregnskapet bestemmes, det er to av dem: korreksjonsmetoden - består i å krysse av feil data og indikere riktig informasjon ved siden av, sørger for signaturen til den korrigerende personen som indikerer datoen for korreksjonen;

den andre metoden "reversering" brukes i tilfeller av feilinformasjon i statsdatabasen og er utarbeidelse av en regnskapsoppgave som angir årsakene til feilen og en beskrivelse av selve feilen med henvisning til regnskapet der dette feil ble gjort.

Når du korrigerer feil i årsregnskapet, skilles det mellom retrospektive og potensielle metoder for dataregistrering. Den retrospektive metoden betyr å rette en feil i neste rapportering etter å ha oppdaget en indikasjon på feil data. En lovende måte er å analysere innvirkningen av feilen på resultatene av refleksjon av fremtidige perioder og tilsvarende korreksjon i sluttrapportene.

Overholdelse av regnskap med internasjonale standarder

I forbindelse med utviklingen av internasjonale relasjoner og den økonomiske effektiviteten av samspillet mellom bedrifter fra forskjellige land, er et presserende problem å bringe rapporteringen fra en økonomisk enhet i samsvar med internasjonale standarder. For dette formålet er to metoder for rapporteringsjustering utviklet i regnskapspraksis: transformasjonsmetoden og den parallelle regnskapsmetoden.

Metoden for rapporteringstransformasjon involverer følgende trinn:

- regnskapsanalyse;

- omgruppering av poster i finansbalansen og andre data i samsvar med normene i det internasjonale systemet for økonomiske forhold;

- utarbeide en liste over justeringer i rapporteringen;

- utarbeidelse av endrede, transformerte årsregnskaper som overholder normene i de internasjonale finansregnskapssystemene.

Den parallelle regnskapsmetoden innebærer samtidig bruk av nasjonale og internasjonale rapporteringsstandarder og datarefleksjon i to regnskapssystemer. Parallell regnskap anses å være mer tidkrevende, men også mer nøyaktig enn transformasjonsmetoden.

Anbefalt: