Hvordan Lukke En JSC I

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lukke En JSC I
Hvordan Lukke En JSC I

Video: Hvordan Lukke En JSC I

Video: Hvordan Lukke En JSC I
Video: Everyday socks - Tå 2024, April
Anonim

Avvikling av et foretak innebærer avslutning av aktiviteter uten å overføre saker til en juridisk etterfølger og utelukkelse av foretaket fra Unified State Register of Legal Entities, samt påfølgende avbeskatning.

Hvordan lukke JSC
Hvordan lukke JSC

Bruksanvisning

Trinn 1

Samle et styreorgan for å utarbeide en protokoll og en avgjørelse om avvikling. Basert på avgjørelsen som er gjort, utarbeide en varsel om avvikling av organisasjonen, sertifisere den innen tre dager og sende den til skatteinspeksjonen på registreringsstedet for selskapet, hvor de vil gjøre en tilsvarende oppføring i begynnelsen av avviklingen det enhetlige registeret over juridiske enheter. Av styrerstyret bestemme likvidatoren eller sammensetningen av avviklingskommisjonen og bli enige om avgjørelsen med skattemyndigheten. Med begynnelsen av avviklingsprosessen overføres alle selskapets saker til medlemmene i avviklingskommisjonen.

Steg 2

Etter de to månedene det er tillatt for kreditorer å utstede sine krav, utarbeide en foreløpig avviklingsbalanse - ta hensyn til alle søknader fra kreditorer, foreta en varelager, sørg for at skyldnere betaler fakturaene som er utstedt til dem, selg eiendommen til foretaket, i slutten av balansen, angi vilkårene for tilbakebetaling av foretakets gjeld til kreditorer. Legg merke til at du utarbeider en foreløpig avviklingsbalanse, notariserer den og sender den til skattemyndigheten sammen med balansen.

Trinn 3

Avslutte kontrakter med offentlige etater og andre organisasjoner, avregistrere med midler. Betal kreditorene dine og lukk selskapets nåværende konto, ødelegg forseglingen. Forbered alle dokumenter relatert til virksomheten til selskapet for overføring til statsarkivet og deponer dem.

Trinn 4

Betal statsgebyret for avslutningsprosedyren. Forbered en full pakke med bestanddeler, utarbeid og bekreft en avsluttende uttalelse med en notarius. Send inn pakken med dokumenter for selskapet til notarius for sertifisering når du fullfører alle nødvendige trinn.

Trinn 5

Legg til konstituerende dokumenter originalene til regnskapet, inkludert den primære dokumentasjonen og forklaringer på gjeld. Samle avstemmingsuttalelser med skattemyndigheter og utenbudsjettorganisasjoner, som vil bekrefte fraværet av restanser.

Trinn 6

For å gjøre oppføring om nedleggelse av et foretak i det enhetlige registeret over juridiske enheter, må du sende de innsamlede dokumentene til skattekontoret.

Oppføringen vil bli gjort og utført innen fem virkedager fra datoen for innlevering av hele pakken med dokumenter.

Anbefalt: