Hvordan Bestemme Kostnadsbeløpet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Kostnadsbeløpet
Hvordan Bestemme Kostnadsbeløpet

Video: Hvordan Bestemme Kostnadsbeløpet

Video: Hvordan Bestemme Kostnadsbeløpet
Video: Tips & Tricks - Tokenised Name Cell - Pronamics cost estimating software 2024, April
Anonim

Tidlig regnskapsføring av de totale kostnadene for selskapet lar hodet hele tiden holde fingeren på pulsen av økonomiske og andre hendelser, og vil bidra til å unngå unødvendig gjeld og problemer. Det er visse regler som gjelder for å bestemme kostnadene for et firma.

Hvordan bestemme kostnadsbeløpet
Hvordan bestemme kostnadsbeløpet

Bruksanvisning

Trinn 1

For å finne den totale kostnaden, må du bestemme faste kostnader, betegnet fra den engelske angitte kostnaden som FC, og variable kostnader, som vanligvis betegnes som VC (fra engelsk variable cost). Når et produkt slippes ut, er noen kostnader for selskapet varierende, og andre er konstante. Og den totale kostnaden for firmaet inkluderer både variable og faste kostnader.

Steg 2

For å bestemme mengden faste kostnader, er det nødvendig å finne og beregne selskapets kostnader for vedlikehold av bygninger, kontorlokaler, skatter, administrasjonslønn, kapitalreparasjoner, forsikringsbetalinger og renter på lånet. Disse kostnadene anses å være konstante fordi verdien ikke avhenger av reduksjon eller økning i produksjonskapasitet på kort sikt. Selv når selskapets produksjon er i nedetidsfase, må faste kostnader vurderes. Men faste kostnader kan fortsatt endres når kostnadene for faste ressurser endres (for eksempel høyere husleie, skatt, høyere lånesatser og høyere forsikringspremier).

Trinn 3

Beregn summen av variable kostnader, hvis mengde endres avhengig av nedgang eller økning i produksjonen. Kostnader av denne typen inkluderer primært kostnadene for strøm, råvarer, kostnader for innleid arbeidskraft for arbeidere, hjelpematerialer. I motsetning til faste kostnader, som er avhengig av endringer i produksjonen på kort sikt, reduseres eller øker de variable kostnadene direkte i forhold til produksjonen av varer. Hvis produksjonen er null, er også variable kostnader null. Dette kan forklares som følger: hvis ingenting produseres, kreves ingenting. Verdien av variable kostnader er hovedsakelig påvirket av kostnaden for variable ressurser.

Trinn 4

For å bestemme kostnadsbeløpet er det nødvendig å legge til de oppnådde verdiene av selskapets faste og variable kostnader, noe som ikke er vanskelig å gjøre, bevæpnet med en kalkulator.

Anbefalt: