Hvordan Sjekke En 1000 Rubel Regning

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke En 1000 Rubel Regning
Hvordan Sjekke En 1000 Rubel Regning

Video: Hvordan Sjekke En 1000 Rubel Regning

Video: Hvordan Sjekke En 1000 Rubel Regning
Video: hvordan velge riktig supportleverandør? 2024, April
Anonim

Sedelen på 1000 rubler er den farligste når det gjelder forfalskning, men nylig er den også den sikreste sedelen i verden, takket være forbedrede sikkerhetsalternativer på de nye sedlene. Du kan sjekke om en ekte 1000 rubel regning er i hendene på to måter: visuelt og maskinvare.

Hvordan sjekke en 1000 rubel regning
Hvordan sjekke en 1000 rubel regning

Bruksanvisning

Trinn 1

Bank of Russia anbefaler å huske flere hovedsikkerhetsfunksjoner i en ekte seddel for å bestemme ektheten til en seddel ved hjelp av den visuelle metoden og sjekke dem når du mottar penger i hendene. Det vil være nok å sjekke regningen for 3-5 sikkerhetsfunksjoner.

Steg 2

På 1000-rublesedlene til den gamle og nye designen er det mikroperforering av "1000" -symbolene. Sjekk for tilstedeværelse ved berøring. En ekte seddel i stedet for perforering er helt glatt; på en falsk, vil dette stedet mest sannsynlig være grovt.

Trinn 3

Et annet karakteristisk trekk ved en ekte regning, som er ganske enkel å huske, er kantene på utgangen av den metalliserte sikkerhetstråden på overflaten av regningen. På en falsk, vil de være ujevne, litt grove, siden vanligvis her er tråden ganske enkelt limt oppå papiret. På en ekte regning dykker sikkerhetstråden, kommer opp til overflaten i fem seksjoner.

Trinn 4

Det tredje viktige trekk ved denne sedelen er vannmerket (portrett av den vise), supplert med et lett vannmerke "1000", lettere enn papir. Sikkerhetsfibrene innebygd i papiret er av to typer på denne regningen - tofarger og grå.

Trinn 5

Nye regninger fra 2010 i 1000 rubler på emblemet til byen Jaroslavl har en grønn optisk variabel magnetisk maling. På den, når synsvinkelen endres, beveger en skinnende stripe seg.

Trinn 6

Vær oppmerksom på det skjulte bildet av bokstavene "PP" (den såkalte kipp-effekten). Hvis sedelen blir sett i en spiss vinkel mot overflaten, mot lyset, vil disse bokstavene være synlige på dekorasjonsbåndet. På sedler med ulike års utstedelse kan de være lyse på mørke eller mørke på lys bakgrunn.

Trinn 7

Du kan finne ut om du har en ekte 1000-rubel regning ved hjelp av maskinvaremetoden for å sjekke sedler. Den mest pålitelige av alle moderne enheter i dag er infrarøde enheter. Kontakt hvilken som helst bankfilial for å sjekke sedler på slike maskinvareinstallasjoner hvis det er tvil om penger. Eller kjøp en lignende enhet for personlig bruk.

Anbefalt: