Hvordan Sjekke Valuta

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke Valuta
Hvordan Sjekke Valuta

Video: Hvordan Sjekke Valuta

Video: Hvordan Sjekke Valuta
Video: Hvordan sjekke opp en person... 2024, Kan
Anonim

Bare en spesialutdannet bankansatt er i stand til å sjekke fakturaen riktig. Men vanlige borgere må også ha grunnleggende ferdigheter i å identifisere falske sedler.

Hvordan sjekke valuta
Hvordan sjekke valuta

Bruksanvisning

Trinn 1

Sjekk tegnene på ektheten av sedler. Bruk bare offisielle nettsteder til dette, siden resten av informasjonen kan bli forvrengt av forfalskere i deres egen interesse. Nedenfor er adressene til slike dokumenter med beskrivelser av ektheten av rubler, amerikanske dollar og euro:

www.newmoney.gov/newmoney/files/100_Materials/100_MultinoteBookle

Steg 2

Kjøp en enhet for å bestemme ektheten til sedler: ultrafiolett, magnetisk, infrarød, gjennomsiktig. Noen av dem kombineres, og når de tar mindre plass på bordet, bytter du ut flere enheter samtidig. De mest utbredte enhetene er de som kombinerer funksjonene til ultrafiolette, magnetiske og overføringsdetektorer. De er mye mer praktiske å bruke med innebygde linser og linjal. Men en slik enhet må suppleres med en annen - infrarød.

Trinn 3

Bruk to brytere til å betjene det kombinerte apparatet. En av dem, som ligger på baksiden av hovedenheten, slår på strømmen til enheten, og den magnetiske sensoren, hvis noen, begynner å fungere. Den andre, som ligger i skyggen med ultrafiolette lamper, lar deg velge modus: ultrafiolett (UV) eller overføring (PE).

Trinn 4

Når du sjekker en regning med ultrafiolett lys, må du først være oppmerksom på papirets glød. Det skal ikke være der i det hele tatt (sammenlign med vanlig kontorpapir, som lyser sterkt blått under detektorlampen). Men hvis det er en, betyr ikke dette at regningen er falsk - den kunne godt ha endt med buksen i vaskemaskinen, og blekemiddelet fra pulveret ble overført til den. For å få et eksakt svar på spørsmålet om sedelen er ekte, ta kontakt med banken. Men de områdene som, ifølge offisielle dokumenter, er dekket med fosfor, skal lyse, og både fargen og formen på det lysende mønsteret må tilsvare de eksempler. Hvis det, i tillegg til de offisielle, er fremmede glødemerker, kan det hende at regningen er merket og tidligere ble brukt under en operasjon for å fange kriminelle. I dette tilfellet vil det ikke skade å sjekke det med et vanlig dosimeter, siden noen ganger under slike operasjoner er sedler ikke bare merket med fosfor, men også med radioaktive stoffer.

Trinn 5

Når det er kontrollert for lys, bør vannmerkene være godt synlige. Vær oppmerksom på at form og beliggenhet samsvarer med dem som er vist i de offisielle dokumentene. Metoden for å skaffe vannmerker har ikke vært hemmelig på lang tid, men forfalskningens arbeid blir hemmet av det faktum at den spesielle trommelen som kreves for å skaffe dem, har svært store dimensjoner og kostnader.

Trinn 6

For å sjekke sedelen på en infrarød detektor, plasser den under belysningen og kameraet, og observer bildet på skjermen. Sammenlign formen og plasseringen av infrarøde merker med referansen.

Trinn 7

For å sjekke om det er usynlige magnetstriper, skyv den tilsvarende delen av regningen over magnetens hode på enheten. Det skal være en lyd ledsaget av LED-blink. Sørg også for at det ikke er magnetstriper der de ikke skal være.

Trinn 8

Match størrelsen på regningen og dens individuelle elementer med de offisielle ved hjelp av linjalen innebygd i enheten.

Trinn 9

Ikke glem de skiltene som en regning kan sjekkes uten instrumenter (papirknusing, dykketråder, maling som endrer farge avhengig av synsvinkelen osv.). Sjekk alltid deres tilstedeværelse og samsvar med de som er beskrevet i offisielle dokumenter, selv om det er enheter. Kontakt banken hvis du er i tvil om ektheten av sedelen.

Anbefalt: