Hvordan Overføre En Deltidsarbeider

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Overføre En Deltidsarbeider
Hvordan Overføre En Deltidsarbeider

Video: Hvordan Overføre En Deltidsarbeider

Video: Hvordan Overføre En Deltidsarbeider
Video: Hvordan deltid koster deg 2024, April
Anonim

Overføring av en deltidsansatt er et komplekst og utilstrekkelig utarbeidet tema på lovnivå. Derfor er det vanskelig å gi et entydig svar på mange relaterte spørsmål. Mye avhenger av situasjonen, men det vanskeligste er overføring av en deltidsjobb fra en stilling til en annen.

Hvordan overføre en deltidsarbeider
Hvordan overføre en deltidsarbeider

Det er nødvendig

  • Når du overfører en deltidsjobb fra en stilling til en annen:
  • - ansattes uttalelse;
  • - overføringsordre;
  • Når du overfører fra en deltidsjobb til en hovedjobb:
  • - deltidsarbeidsbok med oppsigelsesbrev fra hovedjobben;
  • - søknad og pålegg om ansettelse;
  • Når du overfører fra hovedjobben til deltidsjobber:
  • - oppsigelsesbrev og oppsigelsesordre;
  • - en søknad, en ordre om å godta en jobb og en arbeidskontrakt med klausuler om deltidsarbeid.

Bruksanvisning

Trinn 1

Situasjonen er mer eller mindre klar når deltidsarbeid blir den viktigste for en person. I dette tilfellet må han slutte i sin forrige hovedjobb. Og på stedet der han tidligere jobbet deltid, blir det gitt en ordre på ansettelsen, og det blir gjort en oppføring i arbeidsboken i generell orden. Det er også situasjoner når en person slutter i hovedjobben, og på en parallell ønsker å være en deltidsjobb. Fra lovens synspunkt er det ingen hindringer for dette. Han fortsetter å jobbe deltid. Men hvis det er en oppføring i arbeidsboken hans om deltidsjobber, og han bestemmer seg for å forlate denne jobben, uten å finne en annen hovedjobb, vil det ikke være noen som noterer seg om oppsigelsen.

Steg 2

Hvis hovedansatte blir overført til deltidsjobber, vil det ikke fungere for å ordne denne overføringen. Han må slutte i hovedjobben, hvoretter han må aksepteres (inkludert for samme stilling) som deltidsjobb. Denne nyansen skyldes det faktum at bare hans viktigste arbeidsgiver har rett til å føre en ansattes arbeidsbok. Og hvis organisasjonen slutter å være slik, inkludert å være sammen med ham i arbeidsrelasjoner som med en deltidsjobb, må den "stenge" hans arbeid. Prosedyrene for oppsigelse og påfølgende rekruttering av deltidsjobber og det tilhørende byråkratiet i dette tilfellet er standard.

Trinn 3

Et spesielt tilfelle er når en deltidsjobb overføres til en annen stilling også på deltid. Registreringsprosedyren er generelt standard, men alle dokumenter registrerer at det er en deltidsjobb. I arbeidsboken gjøres det en oppføring på forespørsel fra den ansatte av hovedarbeidsgiveren, som trenger en overføringsordre for dette. I sin tur bør ansettelsesprotokollen også gjenspeile aksept av sin eier for en deltidsjobb i en annen ikke annonsere sine ekstra deltidsjobber på hovedjobben.

Anbefalt: