Hva Er Markedsføringsberegninger

Hva Er Markedsføringsberegninger
Hva Er Markedsføringsberegninger

Video: Hva Er Markedsføringsberegninger

Video: Hva Er Markedsføringsberegninger
Video: Marketing Metrics: A Complete Guide to the Most Common Marketing Metrics and Marketing Analytics 2024, Mars
Anonim

I markedsføring er det veldig viktig å avgjøre hva som er verdt å bruke penger på og hva ikke. Analytics er en integrert del av å drive forretning, og uten å analysere kostnader og fordeler er det umulig å planlegge videre arbeid. Det er hva markedsføringsberegninger er for.

Hva er markedsføringsberegninger
Hva er markedsføringsberegninger

Markedsføring består av en lang rekke oppgaver, og det er viktig for markedsførere å kunne måle markedsføringsaktiviteter riktig. Dette vil spare selskapet tid og penger. Markedsføringsberegninger brukes til å hjelpe bedrifter med å ta effektive beslutninger og å ta kontroll over situasjonen mer fullstendig. De utfører flere oppgaver:

· Hjelp markedsførere med å finne ut hvilke problemer som må løses, og skissere løsninger;

· Finn effektive måter for kommunikasjon;

· Spor hvordan forbrukerpreferanser endrer seg;

· Bestem hvordan markedet endrer seg, dets grenser og struktur;

· Vis til slutt hva markedsføringen bidrar til selskapets resultater.

Kontroll av markedsføringsberegninger er den siste funksjonen i markedsføring. Denne funksjonen kalles kontroll, eller måling, siden den ble utført sist, etter at alle trinn i markedsføringsplanen er fullført. Kontroll over beregninger lar deg administrere markedsføringsaktiviteter og bestemme effektiviteten av resultatet.

Markedsføringsberegninger er nødvendige for å prøve å måle beregninger som ikke kan måles direkte. Det er mange variabler i markedsføring som ikke kan spores direkte, for eksempel hvor fornøyd forbrukeren er med produktet, hvor mye han liker akkurat dette merket. Derfor kommer markedsførere med og lager sett med indikatorer som lar oss korrelere ytelsen til markedsførere så vel som ytelsesindikatorer.

Ulike beregninger kan måle forskjellige typer virksomhetsaktiviteter: kundeatferd, forskjellige salgsindikatorer (for eksempel størrelsen på gjennomsnittssjekken), produkter (for eksempel antall produkter som kunder kjøper) og mer.

Anbefalt: