Hvordan Lage En Omsettelig Balanse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Omsettelig Balanse
Hvordan Lage En Omsettelig Balanse

Video: Hvordan Lage En Omsettelig Balanse

Video: Hvordan Lage En Omsettelig Balanse
Video: Enkel Yoga Øvelse for Jording og Balanse i Livet 2024, Mars
Anonim

Balansen tjener som regel for generalisering, kompetent verifisering av korrektheten av de digitale verdiene i regnskapsregnskapet, samt for å opprette en ny balanse. Anvendelsen av dette dokumentet i analysen av den økonomiske og økonomiske prosessen er det første trinnet mot automatisering av analysen, som er basert på data fra ledelsesregnskap.

Hvordan lage en omsettelig balanse
Hvordan lage en omsettelig balanse

Bruksanvisning

Trinn 1

Lag en oversikt over kontoer og skriv inn alle beløpene for utførte transaksjoner. For hver konto, skriv inn informasjon om saldoen for debet- og kredittprosesser ved begynnelsen og slutten av den angitte perioden.

Steg 2

Nummerer den første vertikale kolonnen i tabellen etter kontonumre. I den andre kolonnen skriver du ned navnet på hver konto: anleggsmidler, varer, investeringer i anleggsmidler, salgskostnader, løpende konto, kassa, oppgjør med leverandører, oppgjør med ansvarlige og ansatte på lønn, salg og Total.

Trinn 3

Fyll ut dataene i tredje kolonne i tabellen for belastning og kreditt for saldoer i begynnelsen av måneden. Del den tredje kolonnen i to. Den ene delen vil inneholde informasjon om kredittkontoer, og den andre om belastning.

Trinn 4

Fyll ut 5. og 6. kolonne i tabellen. Angi dataene for den månedlige omsetningen på debet og kreditt. I sin tur skriver du inn de tilgjengelige dataene på saldoer i slutten av måneden i 7. og 8. kolonne i tabellen. I så fall registrerer du også informasjonen separat for debet- og kredittransaksjoner.

Trinn 5

Beregn omsetningen og vis saldoen (saldoen) på slutten av rapporteringsperioden. Sjekk samtidig: I kolonnene "Saldoer i begynnelsen av måneden" og "Saldo ved slutten av måneden" på debet og kreditt, bør du få samme beløp.

Trinn 6

Når du har fullført balansen, beregner du totalene for hver kolonne. Se, en kompetent og korrekt utarbeidet, så vel som beregnet balanse, skal ha en parvis likhet mellom kolonnesummen. Følgende verdier skal således være like: lånebeløpet i "Månedlig omsetning" for salg, beløpet for "Balanse ved slutten av måneden" for lånet i samme kolonne for salg. I kolonnen "Månedlig omsetning" i kolonnen "Investeringer i anleggsmidler" må også de numeriske verdiene for kreditt og debet være like.

Anbefalt: