Hvordan Lukke Moms

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lukke Moms
Hvordan Lukke Moms

Video: Hvordan Lukke Moms

Video: Hvordan Lukke Moms
Video: Straffen | Drama | Caly Film | Norsk tekstet 2024, Kan
Anonim

Organisasjoner som produserer produkter beregnet på eksport, kan tilbakebetale momsbeløpene som er betalt til leverandørene etter at overskuddet er mottatt, og dokumenter som bekrefter eksporten av produkter blir oversendt skattemyndighetene.

Hvordan lukke moms
Hvordan lukke moms

Bruksanvisning

Trinn 1

Den faktiske nedleggelsen (refusjon) av merverdiavgift på kjøpte verdier som ble brukt til produksjon av eksportprodukter, utføres i henhold til den spesifikke vekten av produserte produkter, hvis eksport er dokumentert i samsvar med normene i artikkel 165 i Skatteloven for Russland. Dette alternativet for å lukke merverdiavgift er egnet for tilfeller når det er kjent med sikkerhet at eksportprodukter vil bli produsert fra de ervervede verdiene.

Steg 2

Husk imidlertid at hvis organisasjonen bekrefter at de ervervede verdiene utelukkende vil gå til produksjon av produkter beregnet for salg i Russland, men faktisk viser det seg at produktene vil bli sendt for eksport, så vil organisasjonen kl. transporttidspunktet for eksportproduktene, må tilbakebetale momsbeløpet på materielle eiendeler som forbrukes ved produksjon av eksportprodukter.

Trinn 3

Det er også verdt å være oppmerksom på at i henhold til artikkel 166 i den russiske føderasjonens skattekode må momsbeløpet beregnes for hver operasjon separat. I tillegg, i samsvar med artikkel 164 i Russlands skatteregler, må det sendes en egen erklæring til skattemyndighetene for hver transaksjon knyttet til salg av produkter. Med alt dette i bakhodet, hold alltid separate oversikter over salgstransaksjoner. Siden det ikke er noen nøyaktig prosedyre for å opprettholde separat regnskap i vårt land, er skattepliktige forpliktet til å bestemme det uavhengig.

Trinn 4

Tatt i betraktning at merverdiavgiftsbeløpene kun kan lukkes etter at dokumentene som bekrefter eksport av produkter er oversendt til skattemyndighetene, i rapporteringsperioden for kjøp av materielle eiendeler, angir en viss andel der det skal vises hvordan det kjøpte betalte verdier ble brukt i produksjonen av eksportprodukter. Denne andelen kan bestemmes ut fra for eksempel den totale kostnaden for innkjøpte og avskrevne materielle ressurser for produkter for forrige rapporteringsperiode.

Anbefalt: