Hvordan Innkreve Gjeld Hvis Det Ikke Er Eiendom

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Innkreve Gjeld Hvis Det Ikke Er Eiendom
Hvordan Innkreve Gjeld Hvis Det Ikke Er Eiendom

Video: Hvordan Innkreve Gjeld Hvis Det Ikke Er Eiendom

Video: Hvordan Innkreve Gjeld Hvis Det Ikke Er Eiendom
Video: Hvad skal man forberede sig på, og hvad venter alle i det nye 2022. Horoskop for 2022 for hvert 2024, Kan
Anonim

Du skylder penger, men du kan ikke returnere dem, siden skyldneren sier at "han er så naken som en falk." Hvordan kan du returnere det du skylder deg hvis den ondsinnede misligholderen ikke har eiendom for alle offisielle dokumenter?

Hvordan innkreve gjeld hvis det ikke er noen eiendom
Hvordan innkreve gjeld hvis det ikke er noen eiendom

Det er nødvendig

  • - pass til en statsborger i Den russiske føderasjonen;
  • - krav om påstand til retten (3 eksemplarer);
  • - en kopi av kvitteringen for utstedelse av lånemidler (3 eksemplarer);
  • - dokument som bekrefter betaling av statsavgiften 100 rubler.

Bruksanvisning

Trinn 1

Inkasso skal alltid gjennomføres innenfor de juridiske rammene. La skyldneren forsikre deg om at han mistet alt "anskaffet av tilbaketrekkende arbeidskraft." Ikke hør, men legg inn en søksmål så snart som mulig. For å gjøre dette, må du skrive en erklæring om tvangsretur av gjelden, betale statens avgift for behandlingen av saken og legge ved en ubetalt kontrakt eller en IOU til kravet som bevis. Alle dokumenter leveres til retten i tre eksemplarer: en for hver av partene og en kopi for dommeren.

Steg 2

Etter at dommeren har tatt en avgjørelse om tvangsbetaling av gjelden, vent i 10 dager som er foreskrevet i loven (etter dette tidspunktet vil avgjørelsen tre i kraft dersom motparten ikke bestemmer seg for å utfordre avgjørelsen ved å inngi en klage til en høyere myndighet) og ta det med til namsmennene. Ikke nøl: de vil nøye sjekke om skyldneren din eier eiendom. Kanskje han egentlig ikke eier en leilighet, en bil eller en vaskemaskin. Imidlertid, for å betale ned gjelden, kan namsmenn samle inn på sine veksler, verdipapirer, kvitteringer. I tillegg har de også rett til å selge skyldnerens aksjer i den autoriserte kapitalen i organisasjonen, der han er grunnleggeren. Til slutt, hvis skyldneren jobber, vil namsmenn månedlig holde 50% av lønnen for å betale gjelden til deg.

Trinn 3

Det hender også at namsmannen, i stedet for gjelden, gir deg handlingen om umuligheten av å samle inn penger fra din skyldner. Mange uforsiktige låntakere, som har lært om kreditorers alvorlige intensjon om å returnere pengene, klarer å kvitte seg med eiendommen selv på rettsstadiet, ved å selge dem eller omskrive dem til slektninger eller venner. Ikke fortvil. Du har rett til å gjenåpne tvangsfullbyrdelse innen tre år etter rettens avgjørelse. Krev fra namsmennene om å gjenopprette skyldnerens eiendom som eies av tredjeparter som betaling av gjelden, eller om å ugyldiggjøre transaksjonene som ble gjort av skyldneren i perioden mens du var i rettssaker med ham. Kanskje du er heldig, og skyldneren vil få jobb, noe som betyr at halvparten av inntekten hans vil strømme i lommen din.

Anbefalt: