Hvordan Spørre Om Penger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spørre Om Penger
Hvordan Spørre Om Penger

Video: Hvordan Spørre Om Penger

Video: Hvordan Spørre Om Penger
Video: Hvordan bruke mindre penger?! 2024, April
Anonim

Sikkert har du møtt mennesker som i en samtale starter med en gang med å be deg om å låne penger, og i tilfelle avslag kan de noen ganger snakke frekt, aggressivt eller med anger. Feilen deres er først og fremst at de startet fra der det ikke er behov for å starte. Og oppførselen til en slik anmodning er frastøtende. Hva er riktig måte å be om et lån?

Hvordan spørre om penger
Hvordan spørre om penger

Bruksanvisning

Trinn 1

Start samtalen med en uformell hilsen, spør hvordan personen har det, hva er nytt osv. Generelt sett, før en kjent samtale, og bare helt på slutten av samtalen, som om du forresten, diskret ber denne personen om et lån. Samtidig må du forklare hva du trenger pengene for, og legge til når du kan returnere dem.

Steg 2

I ingen tilfeller må du ikke starte en forespørsel om å låne penger med ordene: "gi penger", "gi / lån et lån", "du er rik - gi litt penger" og lignende setninger. Det anbefales også å be om gjelds bare hvis det er absolutt nødvendig, hvis det ikke er noen annen vei ut og de er sårt tiltrengt. For eksempel: for en begravelse, for en kostbar operasjon osv.

Trinn 3

I tillegg, som du vet: "Gjeldsbetaling er rød", "Du tar noen andres for en stund - du gir din og for alltid." Derfor, hvis du vet at du ikke vil være i stand til å gi penger med en gang, må du godta å gi dem tilbake gradvis: for eksempel, gi en viss del av beløpet månedlig. Ikke glem også hvordan manglende tilbakebetaling av gjeld slutter: andre skyldnere betalte seg med sin eiendom eller til og med med livet. Så bestem deg selv: Lev uten gjeld, eller betal dem tilbake i tide.

Anbefalt: