Hvordan Søke Om Fordeler For Arbeidsveteraner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Fordeler For Arbeidsveteraner
Hvordan Søke Om Fordeler For Arbeidsveteraner

Video: Hvordan Søke Om Fordeler For Arbeidsveteraner

Video: Hvordan Søke Om Fordeler For Arbeidsveteraner
Video: 5 Способов монтажа ламината на стену. Разбираем от А до Я. Выбираем самый лучший 2024, Kan
Anonim

Hvis du har nærmet deg den elskede datoen - dagen for utnevnelsen av pensjonen, må du bekymre deg for å legge til den - økonomisk kompensasjon som utbetales til arbeidsveteraner fra regionale budsjetter. Hvordan får jeg veteranfordeler?

Hvordan søke om fordeler for arbeidsveteraner
Hvordan søke om fordeler for arbeidsveteraner

Bruksanvisning

Trinn 1

Først må du finne ut om du kan kvalifisere deg for tittelen Veteran of Labor. Hvis du ikke mottok den før i 2005, er den nå tildelt ikke på føderalt nivå, som før, men på regionalt nivå. Ta kontakt med ditt lokale trygdebyrå for informasjon om hvordan du får det i ditt område. Angi lengden på tjenesten du kan kvalifisere for denne tittelen. Vanligvis er 35 års erfaring (totalt) og 40 år for menn bestemt for kvinner.

Steg 2

Så du er overbevist om at du er på den privilegerte listen. Forbered nå de nødvendige dokumentene: et pensjonssertifikat, et pass, et sertifikat fra pensjonskassen om typen pensjon som er tildelt og arbeidserfaring. En viktig nyanse: Hvis du fortsetter å jobbe i pensjon til ønsket tjenestetid (35 eller 40 år), så ta et sertifikat fra arbeidsstedet om at bidragene til Pensjonskassen i Russland er gitt i sin helhet. Dokumentene leveres i original med kopier. Du trenger også ett matt 3x4-bilde for identifikasjon.

Trinn 3

Du går til sosialavdelingen (eller multifunksjonelt senter), hvor de godtar dokumenter for utføring, fyller ut to søknader på skjemaene som blir gitt til deg, overleverer kopier i duplikat: ett sett med dokumenter - for tildeling av tittelen, den andre - å motta en månedlig kontant betaling (EDV), garantert til alle "arbeidsveteraner" (500-700 rubler). Du vil motta selve sertifikatet om 45-60 dager.

Trinn 4

Bare nå søke om fordeler for betaling av bolig og fellestjenester. På samme kontor (muligens på et annet kontor), fyll ut en søknad om økonomisk kompensasjon for de verktøyene som tilbys i din region. Men vanligvis ytes det kompensasjon for leie på 50% av de faktiske kostnadene for å betale for området som kan tilskrives mottakeren. tilsvarende - innenfor rammen av standardene for elektrisitet, gass, oppvarming, vannforsyning. Liste over dokumenter og kopier av pass, pensjons- og veteransertifikater, forsikringspensjonsbevis (grønt kort), attest for familiesammensetning, kontonummer for overføring av penger.

Anbefalt: