Hvordan Ser Et Lønnsbevis Ut

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ser Et Lønnsbevis Ut
Hvordan Ser Et Lønnsbevis Ut

Video: Hvordan Ser Et Lønnsbevis Ut

Video: Hvordan Ser Et Lønnsbevis Ut
Video: Hvordan ser den perfekte læreren ut? 2024, April
Anonim

Når du får et lån fra en bank, som søker om barnetrygd, subsidier, i andre tilfeller, er det nødvendig å sende inn et lønnsbevis. Det er ingen spesielle krav for hvordan dette dokumentet skal se ut, med unntak av et 2-NDFL-sertifikat.

Hvordan ser et lønnsbevis ut
Hvordan ser et lønnsbevis ut

Hvordan skal en lønnsattest utarbeides?

Dette dokumentet kan utarbeides i alle former, avhengig av kravene til organisasjonen det er ment for. Den russiske føderasjonens arbeidskode fastsetter bare de grunnleggende reglene og tidsrammer for utstedelse: Arbeidsgiveren er forpliktet til å utstede et lønnssertifikat innen tre virkedager etter en skriftlig søknad fra den ansatte. Den skal inneholde følgende informasjon:

- organisasjonens fulle navn eller gründerens fulle navn;

- utstedelsesdato for sertifikatet og serienummeret;

- signatur av regnskapsfører og leder;

- organisasjonens segl og det øvre hjørnestempelet som inneholder grunnleggende informasjon om det: INN, PSRN og juridisk adresse. Dette er ikke nødvendig hvis sertifikatet er tegnet på selskapets brevpapir.

Hvilken informasjon er angitt på lønnsattesten?

Et korrekt utarbeidet og behørig sertifisert lønnsbevis fungerer som en bekreftelse på lønnens, stillingen og arbeidsstedet til den ansatte. Som regel skal den inneholde følgende informasjon:

- størrelsen på den gjennomsnittlige månedlige inntekten;

- mengden påløpte og utbetalte lønn for en viss periode (på forespørsel fra organisasjonen, der sertifikatet er gitt);

- mengden skatte- og forsikringsfradrag fra lønn.

- kilden til informasjonen spesifisert i sertifikatet (personlig konto) må angis.

Hvordan skriver jeg et lønnsbevis for en enkelt entreprenør?

Noen ganger trenger en enkelt entreprenør å skrive ut et inntektssertifikat for seg selv. I dette tilfellet må gründeren angi dataene som er gitt av ham i selvangivelsen for de forrige rapporteringsperiodene, angi "Skatteerklæringen" som en kilde til informasjon, signere for lederen selv, sertifisere sertifikatet med en rund forsegling, sette et hjørnestempel på skjemaet. I tillegg må du legge ved en kopi av TIN, OGRN-sertifikatet og en kopi av passet, også sertifisert av personlig signatur og segl.

Hvilke sertifikater trengs i banken?

Når du får et banklån, er det i de fleste tilfeller nødvendig å sende inn et inntektssertifikat i form av 2-NDFL. Dette er et enhetlig skjema som forutsetter fullstendige data om inntekt og skatt betalt av en person i inneværende skatteperiode. Organisasjonen er forpliktet til å utstede den etter en skriftlig søknad fra en ansatt. Ofte møtes banker halvveis til sine kunder som ikke har høy offisiell inntekt, de tillater dem å utarbeide et lønnssertifikat i henhold til deres krav. I hvert tilfelle må du avklare dette problemet individuelt med kredittansvarlig. Man bør imidlertid ikke glemme at renten på lånet i dette tilfellet kan være høyere, siden banken vil være forpliktet til å ta med betalingen risikoen for mislighold på lånet.

Anbefalt: