Hvordan Finne Vekstraten

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Vekstraten
Hvordan Finne Vekstraten

Video: Hvordan Finne Vekstraten

Video: Hvordan Finne Vekstraten
Video: Finn gjennomsnitt, median og typetall 2024, Kan
Anonim

For å beregne vekstraten for en hvilken som helst finansiell indikator, er det nok å kjenne dens numeriske uttrykk på forskjellige tidspunkter og kunne bruke en enkel formel.

Hvordan finne vekstraten
Hvordan finne vekstraten

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg den økonomiske indikatoren, hvor du trenger å beregne vekstraten. Husk at vekstraten viser i hvilken retning indikatoren har endret seg over tid, så du må vite to verdier, for eksempel størrelsen på bruttoinntektene i 2010 og 2011.

Steg 2

Beregn vekstraten. For å gjøre dette, del indikatoren for den nye perioden med indikatoren for forrige periode. Trekk 1 fra den resulterende verdien, multipliser med 100%. For bruttoinntekt ser formelen slik ut:

(Bruttoinntekt 2011 / Bruttoinntekt 2010-1) * 100%.

Trinn 3

Ikke forveksle vekstraten med vekstraten, sistnevnte beregnes med formelen:

(Bruttoinntekt 2011 / Bruttoinntekt 2010) * 100%.

Vekstraten har alltid et positivt tegn, selv om for eksempel bruttoinntektene (eller andre økonomiske indikatorer) falt fra 100 konvensjonelle rubler i 2010 til 50 i 2011. Den beregnede vekstraten er 50%, og vekstraten er - 50% …

Trinn 4

Sjekk deg selv. Før du beregner vekstraten, må du sammenligne de økonomiske indikatorene for de to periodene. Hvis dataene fra en tidligere periode er større enn for en senere, har det vært en reell reduksjon i den studerte verdien, og vekstraten vil være negativ. Tvert imot, hvis indikatoren har vokst over tid, vil vekstraten ha et positivt tegn.

Trinn 5

Vær oppmerksom på at du kan bruke vekstraten ikke bare i tilfeller der det er to påfølgende verdier av den samme økonomiske indikatoren. Beregningen av vekst og vekstrater utføres også for å sammenligne data fra en bestemt periode på ett år, for eksempel en måned eller et kvartal, med data fra samme periode året før. Det vil si at du kan se om bruttoinntektene i oktober 2011 har økt sammenlignet med mengden bruttoinntekt i oktober 2010.

Anbefalt: