Hvordan Beregne Forsinkelsesrente

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Forsinkelsesrente
Hvordan Beregne Forsinkelsesrente

Video: Hvordan Beregne Forsinkelsesrente

Video: Hvordan Beregne Forsinkelsesrente
Video: Hvordan bruke mindre penger?! 2024, Kan
Anonim

Forsinkelsesrente er den vanligste måten å opprettholde økonomisk disiplin på. Det gjelder alle kontraktsforhold. Selv om det ikke er angitt noen straff i avtalen, har skadelidte fortsatt i de fleste tilfeller rett til å belaste den basert på refinansieringsrenten til Den russiske føderasjonens sentralbank.

Hvordan beregne forsinkelsesrente
Hvordan beregne forsinkelsesrente

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne boten for forsinket betaling på et lån korrekt, se innholdet i avtalen som ble inngått med banken. I vilkårene for utlån er det oftest antydet at hvis betaleren ikke overholder betalingsbetingelsene, pålegger banken en bot i form av en bot, som belastes til full tilbakebetaling av gjelden. Anta at misligholdsrenten i låneavtalen er 1% for hver forsinkelsesdag.

Steg 2

For å beregne forsinkelsesrenten på lånet, multipliser du forfalt del av betalingen med den angitte prosentandelen. La oss si at den månedlige betalingen er 1000 rubler. Samtidig ble 400 rubler betalt i tide og 600 rubler. var i forsinkelse. Den første dagen med forsinkelse i betaling av dette beløpet vil øke det med 6 rubler. Dermed vil det være nødvendig å betale tilbake 606 rubler på slutten av den første dagen etter forsinkelsen.

Trinn 3

Fra den andre dagen og utover blir straffen belastet et stadig økende beløp. Så på den andre dagen vil straffen beregnes med en hastighet på 1% av 606 rubler. og vil være lik 6, 06 rubler. Gjelden på slutten av den andre dagen vil være 612,06 rubler. Etc.

Trinn 4

Derfor må du beregne renten for alle dagene som har gått for å nøyaktig beregne misligholdsrenten på et lån for en bestemt dag og betale den på en slik måte at ekskluderte ikke-regnskapsførte gjeldssaldoer blir utbetalt. Hvis du ikke betaler hele gjeldsbeløpet, belastes det en bot på saldoen igjen, som ikke vil være veldig hyggelig å finne under tilbakebetalingen av neste betaling.

Anbefalt: