Hvordan Beregne Utstyrsslitasje

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Utstyrsslitasje
Hvordan Beregne Utstyrsslitasje

Video: Hvordan Beregne Utstyrsslitasje

Video: Hvordan Beregne Utstyrsslitasje
Video: Как кроить фату-вуаль (Принцип кроя) или Фата часть-2 2024, April
Anonim

Forringelse av utstyr refererer til tap av kostnader og produktivitet. Det kan oppstå på grunn av mange årsaker: aldring av utstyr, tap av konkurransekraft osv. For øyeblikket, ved hjelp av den nyeste teknologien, er det mulig å oppnå suksess i kampen mot slitasje, og dermed forlenge utstyrets levetid, men fortsatt er denne oppgaven veldig presserende.

Hvordan beregne utstyrsslitasje
Hvordan beregne utstyrsslitasje

Bruksanvisning

Trinn 1

Beskriv og klassifiser utstyret. Dette arbeidet er det vanskeligste og mest tidkrevende. Det tar tid og betydelig innsats, siden det skyldes at det er ganske vanskelig å bruke de eksisterende databasene, for eksempel regnskapsregnskapet for anleggsmidler, siden de ble samlet etter helt andre prinsipper, dvs. det er ingen beskrivelseshierarki, ingen binding til tekniske steder osv.

Steg 2

Inspiser utstyret "live", selv om dette fører til en økning i tid. Det er nødvendig å gjøre dette, siden den teknologiske ordningen, enheten osv. Ble endret under rekonstruksjonen og moderniseringen. Slike endringer passet ikke alltid inn i den tekniske dokumentasjonen og utstyrspasset, eller de går tapt. I praksis er det således ikke nok å bare bruke teknologisk dokumentasjon og utstyrspass. Den eneste måten å løse dette problemet på er å kombinere beskrivelsen av utstyret og overhalingen i tide.

Trinn 3

Bestem utstyrshierarkiet, dvs. del den i hoved-, hjelpemiddel osv. Det øverste trinnet må tilsvare teknologiske objekter (elementer i den teknologiske kjeden) som utfører produksjon av produkter. Dette blir fulgt av individuelle utstyr, og deretter enhetene og samlingene som de består av.

Trinn 4

Bestem fysisk slitasje på utstyret: beskriv og klassifiser utstyret i butikkens prosesskjede; utvikle nøkkelindikatorer som karakteriserer tilstanden til et utstyrs produktivitet; bestemme vektene som kreves for å beregne den integrerte indikatoren for fysisk slitasje på et utstyr (bestemt av ekspertvurdering); bestemme gjeldende verdier for hovedindikatorene og sammenligne dem med referanseverdiene; beregne slitasje for grupper av samme type utstyr (utstyr som de samme produktene eller teknologiske operasjonene produseres på); beregne slitasje på den teknologiske kjeden, som er basert på dataene om faktisk slitasje av grupper av utstyr.

Anbefalt: